De deuren van Sint Jacob staan open

‘Vaccineren helpt: veilig wonen bij Sint Jacob

In de verpleeghuizen in Nederland, en dus ook bij ouderenzorgorganisatie Sint Jacob, waren vanaf maart 2020 lange tijd coronamaatregelen van kracht om de kwetsbare bewoners te beschermen. Toen vanaf begin dit jaar de meeste bewoners en medewerkers bij Sint Jacob gevaccineerd werden, kon Sint Jacob in rap tempo de coronamaatregelen versoepelen. “Wat zijn we blij dat het leven in onze woonzorgcentra weer bijna op het oude niveau is als voor de pandemie”, aldus Irma Krieg, bestuurder van Sint Jacob.

Veilig dankzij vaccineren

Voor de bewoners en medewerkers van Sint Jacob is het fantastisch dat het vaccin aantoonbaar helpt: er hebben zich geen coronabesmettingen meer voorgedaan onder de bewoners, ook niet na de versoepelingen van de maatregelen.

Dagelijks leven bijna weer normaal

Op dit moment is het dagelijks leven van de bewoners van de huizen van Sint Jacob grotendeels weer zoals het was voor corona: hun bewegingsvrijheid is terug, activiteiten vinden weer plaats, gemeenschappelijke ruimtes zijn weer in gebruik, bezoek is met maximaal vier personen tegelijk welkom en het dragen van een mondneusmasker is niet langer verplicht.

“De coronamaatregelen stonden soms haaks op ons streven naar persoonsgerichte zorg: zorg waarbij onze bewoner centraal staat en we onze zorg zo veel mogelijk op zijn of haar wensen aanpassen”, aldus Krieg. “Dat we nu op een verantwoorde manier grote stappen hebben gezet, terug naar ‘het normale leven’ maakt onze bewoners blij en komt hun welzijn ten goede.”

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!