Duurzame Fashion Fair bij Schalkweide tijdens DSFW

Wie dacht dat de Dutch Sustainable Fashion Week alleen iets is voor hippe fashionista’s heeft het mis: woonzorgcentrum Schalkweide organiseert tijdens deze week een eigen duurzame kleding evenement met een tweedehandskledingbeurs en modeshow.

Op dinsdag 28 september kunnen de ouderen die in Schalkweide wonen rondkijken tussen de rekken met tweedehands kleding en enkele artikelen uitzoeken. Op donderdag 30 september vindt een modeshow plaats waarbij bewoners na een bezoek aan de kapper en visagiste hun nieuwste aanwinsten showen.

Onder het thema ‘De waarde van kleding’ wil de Dutch Sustainable Fashion Week aan de kaak stellen dat kleding steeds vaker als wegwerpproduct wordt behandeld. Het doel is om mensen te stimuleren om kleding minder snel weg te gooien, een kledingstuk vaker laten repareren of er een ander blij mee te maken. De fashion fair in Schalkweide sluit naadloos aan bij het thema.

Juliette en Marianne, beiden welzijnsassistent bij ouderenzorgorganisatie Sint Jacob, zijn de initiatiefnemers van het fashion event op Schalkweide. Ze kopen en dragen zelf al jaren met veel plezier tweedehands kleding en dat is dan ook het begin geweest om dit event te gaan organiseren.

“Er leuk uit willen zien is van alle leeftijden”, aldus Juliette. “Maar voor onze bewoners is het vaak niet goed mogelijk om de stad in te gaan om te shoppen. Daarom halen we de mode naar hen toe. Door gebruik te maken van mooie tweedehandskleding dragen we meteen ook een steentje bij aan het duurzamer omgaan met kleding en zo aan een beter milieu.”

De kleding, tassen, sjaals en andere accessoires zijn deels ingezameld door medewerkers van Sint Jacob en familieleden van de bewoners, en deels komen ze van de Snuffelmug, een vintage store in Haarlem-Oost waar Schalkweide een hele fijne samenwerking mee heeft. De bewoners van Schalkweide kunnen de kleding en andere artikelen gratis uitzoeken.

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!