Feestelijke opening Nieuw Overbos

Donderdag 19 maart opende Stichting Sint Jacob feestelijk het splinternieuwe woonzorgcentrum Nieuw Overbos! Anitra Louwers, Raad van Bestuur, opende samen met Ria Bremer en mantelzorger Jan Ambriola het nieuwe woonzorgcentrum Nieuw Overbos door het glas champagne te heffen en een toost uit te brengen op het realiseren van een unieke aanpak van de zorg waarbij dementerende ouderen midden in de samenleving wonen.

Het was een prachtig moment waarbij vele gasten aanwezig waren. Door het tonen van korte documentaires van de mantelzorger Jan Ambriola, verpleegkundige Marja Doets en behandelaar Adriana van Beelen werd de unieke aanpak van de zorg van Sint Jacob mooi weergegeven.
Ria Bremer ging daarbij in gesprek met Anitra Louwers hoe deze visie is ontstaan, het kleinschalig wonen en de nieuwe aanpak van de ouderenzorg, zoals nu bij Nieuw Overbos. Natuurlijk kon een dergelijk groot project niet gerealiseerd worden zonder de samenwerking met Syntrus Achmea Real Estate & Finance en de gemeente, waar Wethouder Van der Stadt een rol bij heeft gespeeld. Zij werden beiden ook nog persoonlijk door Anitra Louwers bedankt voor de goede samenwerking.

De cliënt centraal

Een aanpak van de ouderenzorg, met aandacht voor het kleinschalig wonen voor dementerende ouderen, waarbij de cliënt altijd centraal staat. Ook op deze middag stond de cliënt centraal en het succes hiervan werd voor iedereen duidelijk. Zo ging Ria Bremer ook kort in gesprek met Adriana van Beelen, psychologe en haar cliënt mevrouw Nonnekes; een succesvol voorbeeld van de samenwerking tussen de zorg en de behandelaar. Prachtig om dit te zien. Iets dat Judith van Hall, de Manager Zorg en Dienstverlening kan beamen. Deze aanpak zal ook zeker op Nieuw Overbos verder doorgezet worden.

Midden in de samenleving

Woonzorgcentrum Nieuw Overbos hanteert een unieke aanpak omdat de dementerende ouderen midden in de samenleving wonen. Want naast het woonzorgcentrum PG zijn er ook 97 huurappartementen waarvoor veel interesse is. Ook deze middag waren er meerdere geïnteresseerden alsmede bewoners van de appartementen.
Om 18.00 uur eindigde een succesvolle en inspirerende middag. Vanaf 1 april gaan de nieuwe bewoners verhuizen naar Nieuw Overbos, Judith van Hall is er samen met haar team helemaal klaar voor.

Nieuw Overbos

Het nieuwe woonzorgcentrum Nieuw Overbos staat geheel in het teken van kleinschalig wonen voor dementerende ouderen. Het verblijf is er op gericht om de ouderen op een veilige en huiselijke manier te laten wonen en leven in een groepswoning. De cliënten krijgen een eigen kamer met sanitair en delen woonkamer en keuken met 7 medebewoners en begeleiders. Er komen 6 verschillende woongroepen voor in totaal 48 cliënten. Stichting Sint Jacob zet hiermee weer een stap in de ontwikkeling van nieuwe woonvormen waarbij de ouderen zoveel mogelijk in een vertrouwelijke omgeving, het leven van alledag kunnen leven.
Woonzorgcentrum Nieuw Overbos is gevestigd aan de Burgemeester van Lennepweg 207, Heemstede.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!