Feestelijke opening vernieuwde JacobKliniek direct met een groei van nieuwe revalidanten!

Donderdag 4 juni opende Stichting Sint Jacob de vernieuwde JacobKliniek! Anitra Louwers, Raad van Bestuur, opende de nieuwe JacobKliniek en sneed samen met geriatrisch fysiotherapeut Marijntje Borgwat en Verpleegkundige Ria de Lange een speciale taart aan, die het Hart van zorg van Sint Jacob weergeeft. Een speciaal moment dat samen met de revalidanten en Ria Bremer werd gevierd. Direct werd er ook geproost op een groei van nieuwe revalidanten.

Vele gasten waren donderdag aanwezig om dit feestelijke moment met elkaar te vieren, de opening van de vernieuwde JacobKliniek in een prachtig pand waar wordt gewerkt met een innovatief herstelprogramma en een therapeutisch klimaat. Hier worden de revalidanten telkens gestimuleerd om zo veel mogelijk zelf te doen. Met ruime en fijne kamers voorzien van eigen sanitair en een professioneel team van verpleegkundigen en behandelaars. Een mooie en onderscheidende aanpak die nu al zijn uitwerking heeft op een groei van revalidanten.

Op deze zonnige openingsdag hebben we diverse sprekers aan het woord gelaten die meer vertelden over onze vernieuwende kijk op revalidatie en dit allemaal onder leiding van Ria Bremer. Aan de hand van 2 inspirerende portretten (korte documentaires) die getoond werden, ging Ria Bremer in gesprek met de hoofdrolspelers zoals de heer Alfred Dresens, revalidant, en zijn dochter, de mantelzorger. Een mooi en succesvol verhaal want de heer Alfred Dresens is alweer naar huis. Ook ging Ria Bremer in gesprek met hoofdrolspeler Specialist Ouderengeneeskunde Jacqueline Hornstra, daarbij sloot ook Monique Samsons aan, de Klinisch Geriator van de JacobKliniek. Enthousiaste professionele artsen die vertelden over hun aanpak, de kracht van de multidisciplinaire teams en de motivatie om te werken bij de JacobKliniek met de onderscheidende innovatieve aanpak. Inspirerend en vooral de persoonlijke zorg voor de revalidanten is mooi om te horen.

Ria Bremer sprak ook met Manager Zorg en Dienstverlening Ruth van der Esch over deze vernieuwde aanpak van de zorg en revalidatie. Ruth geeft aan dat zij de kracht van samenwerken door de zorg en behandelaars zo enorm waardeert en dat dit zo goed uitwerkt voor de revalidanten. Juist die vernieuwde aanpak en het nieuwe pand die dit geheel faciliteert is echt succesvol. Een goed verhaal en de groei van revalidanten gaat door.

Het innovatieve concept van de JacobKliniek zit in het therapeutisch klimaat, de healing environment, de aanpak en samenwerking van het team van specialisten en de zorg maar zeker ook het goede eten van Hutten. Dit alles werkt mee aan het herstel van de revalidanten. Stichting Sint Jacob blijft werken aan het vernieuwen van de revalidatie alsmede ook aan de woonzorgconcepten.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!