Jong en oud samen in Hof van Jacob

Op het terrein van het voormalig verpleeghuis Boerhaave in Schalkwijk, ontwikkelt ouderenzorgorganisatie Sint Jacob nieuwbouwcomplex ‘Hof van Jacob’: een terrein met diverse appartementen voor ouderen die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Het wordt een levendig gebied waar zowel gewoond als gewerkt wordt en waar jong en oud elkaar ontmoeten. Vandaag, donderdag 15 juli, hebben Sint Jacob en Hero kindercentra een verbindingsovereenkomst ondertekend voor het vestigen van een kinderdagverblijf in het hart van Hof van Jacob.

Contact tussen mensen belangrijk
“We vinden het belangrijk dat op het terrein van Hof van Jacob diverse voorzieningen komen waar onze cliënten, de bewoners van de omliggende wijk en de medewerkers van Sint Jacob van kunnen profiteren”, aldus Eduard van Bockel, bestuurder van Sint Jacob. “Zo creëren we een verbinding met de wijk en kunnen mooie ontmoetingen ontstaan. Om dit te realiseren hebben we goede partners nodig. We zijn dan ook heel blij met de samenwerking met Hero kindercentra.”

Twee generaties helden
Maureen Posthumus, directeur-bestuurder van Hero kindercentra: “Wij kijken er naar uit om onderdeel te zijn van het Hof van Jacob, een zeer geschikte plek voor een nieuw kinderdagverblijf met een heerlijke buitenruimte. Zowel medewerkers van Hof van Jacob, als buurtbewoners, als Haarlemmers die de stad uitgaan om te werken kunnen straks op een gemakkelijke manier hun kleine helden bij ons brengen. Een kinderdagverblijf brengt veel levendigheid met zich mee. Hoe bijzonder is het als straks de ouderen en kinderen samen voorlezen, zingen of muziek maken. Twee generaties helden die van elkaar leren en samen plezier maken, dat is wat ons betreft echt de toegevoegde waarde van deze fijne plek.”

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!