Meerhoeve

Woonzorgcentrum Meerhoeve

Aan de oostrand van Schalkwijk, op loopafstand van het winkelcentrum en de Ringvaart, ligt woonzorgcentrum Meerhoeve. We bieden kleinschalige zorg aan 104 ouderen met een vorm van dementie. De gemiddelde leeftijd is 85+. Meerhoeve telt dertien ‘huisjes’, kleinschalige woongroepen met een eigen sfeer en identiteit. Het ene huisje sjoelt fanatiek tijdens bewegingstherapie en is dol op bami en nasi, het andere kijkt liever samen voetbal en houdt van Hollandse pot.
Meerhoeve geeft haar cliënten alle ruimte. Met royale (huis)kamers, brede gangen en een prikkelende belevenistuin, maar vooral met liefdevolle zorg. Wij kennen onze cliënten door en door en volgen hen in hun wensen en behoeftes. Hun ritme bepaalt het verloop van de dag, hun interesse de invulling van activiteiten. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn. Samen met artsen, behandelaars, vrijwilligers én mantelzorgers scheppen we zo een warm thuis.Bekijk de korte sfeerimpressie:

Kleinschalige zorg: in goede handen

Kleinschalige zorg is goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (vergevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een kleine woongroep voelt het dagelijks leven voor hen veilig en vertrouwd. Een groep telt zes tot negen cliënten. Zij hebben ieder een kamer met eigen sanitair en delen een gezellige woonkamer en -keuken. Onder deskundige begeleiding van een vast zorgteam vormen ze met elkaar een huishouden waar altijd wel iets te doen is, van samen ontbijten tot muziek luisteren of de maaltijd koken. Kleinschalig wonen biedt ouderen met dementie een warm en comfortabel thuis.

In een kleinschalige woongroep:

  • mogen cliënten meehelpen met huishoudelijke klusjes
  • kiezen cliënten de invulling van activiteiten
  • bepalen cliënten en verzorgenden samen het menu
  • helpen familieleden en mantelzorgers zo veel mogelijk mee

Excellente zorg: zelf de regie

Meerhoeve biedt excellente zorg voor kwetsbare ouderen. Wij vinden het belangrijk dat zij zo lang mogelijk zelf de regie houden over hun dagelijks leven. Dat ze kunnen wonen zoals zij dat wensen en professionele zorg ontvangen op de manier die bij hen past. Onze medewerkers hebben respect voor levenservaring en geloofsovertuigingen. Ze werken met ‘hart voor de zorg’ en stellen de kwaliteit van leven van hun cliënten voorop. In Meerhoeve combineren we dat met een gevoel van thuiskomen. Excellente zorg begint met de vraag: wat betekent ‘thuis’ voor u?

Bekijk de foto’s

Bekijk de video

Waarderingen Zorgkaart Nederland

Bekijk de waarderingen van Meerhoeve op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

Aanvullende informatie

Routebeschrijving Meerhoeve
Folder Meerhoeve

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!