Medewerkers Sint Jacob genieten van indrukwekkende voorstelling

Zo’n 85 medewerkers van Sint Jacob hebben op 12 juni genoten en geleerd van de voorstelling ‘Dag mama’ in het Dorpshuys in Bloemendaal. Een indrukwekkende, emotionele en bij vlagen ook hilarische voorstelling over het omgaan met iemand met dementie.

‘Dag mama’ gaat over een vrouw die zichzelf als gevolg van dementie aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De indrukwekkende voorstelling nam de medewerkers van Sint Jacob mee in de beleefwereld van dementie, liet voelen wat dementie met een naaste of cliënt doet en gaf handvatten hoe hier mee om te gaan. De aanwezigen waren zeer onder de indruk, zowel de mensen met veel ervaring met mensen met dementie als degenen voor wie het omgaan met mensen met dementie nog relatief nieuw is. Enkele reacties waren:

“Fantastisch, zo herkenbaar. Deze voorstelling heeft mij inzicht gegeven en wakker geschud.”

Daarom vind ik werken met mensen met dementie zo mooi. Hier ligt mijn hart, dit is ook de manier waarop ik werk. Heel herkenbaar.”

“De wijze waarop het in de dagelijkse praktijk omgaan met de mensen met dementie werd nagespeeld gaf mij inzicht in hoe weinig ik bij de belevingswereld van deze mensen stilsta. Het gaf mij begrip, inspiratie en kennis om dit in de dagelijkse praktijk op deze manier toe te passen.“

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!