Meerhoeve opent met een knal!

Afgelopen dinsdag, 6 oktober 2015, is onze nieuwe locatie Meerhoeve officieel geopend! Met een reusachtige schaar werd het lint doormidden geknipt. Dit ging gepaard met de feestelijke knal van vele partystreamers en gejuich van de enthousiaste bezoekers. Natuurlijk werd er ook getoast op deze belangrijke mijlpaal met een glas heerlijke champagne waarna de toegestroomde bezoekers in groepen werden verdeeld en in het gebouw rondgeleid werden… Een speciale rondleiding!

Tijdens deze rondleiding kregen bezoekers namelijk de kans zich te verdiepen in de zorg die in Meerhoeve gegeven gaat worden. Zo was er een kamer met speciaal ontworpen ouderdomspakken. Deze vesten, kniebanden, brillen en andere items beperkte 1 of meerdere lichaamsdelen waardoor je een goed beeld kreeg van de impact van de lichamelijke kwalen die zich voor kunnen doen bij onze bewoners. Na een kwartiertje lachwekkend gestuntel gingen de bezoekers met een dikke glimlach, maar ook wat wijzer, naar de volgende activiteit.

Een andere kamer liet mensen via een intense 180° videovoorstelling ervaren hoe ouderen met dementie de wereld ervaren. Een confronterende maar mooie boodschap waarin de belevingswereld van demente ouderen mooi naar voren kwam. Daarnaast kregen bezoekers de kans om via een VirtualReality-bril, van delen van het gebouw en kamers, de verschillen tussen oud en nieuw te zien.

Uiteraard kreeg een van de gezellige woonkamers ook alvast een vuurdoop. Compleet in lijn met het zorgconcept van kleinschalig wonen stonden vrijwilligers daar overheerlijke appeltaarten te bakken. Dit alles onder begeleiding van de band InnerCircle.

Een ander bijzonder onderdeel van Meerhoeve is de inrichting van een treincoupé. Een speciale hoek op de 1ste verdieping waar een compleet deel van een treincoupé is nagebouwd inclusief raam, bank, noodrem en bagagerek! Dit geeft ouderen met dementie een herkenbare plek om even uit te rusten en herinneringen terug te halen.

En “last but not least”, de belevingstuin waar mensen met dementie zintuiglijk geprikkeld worden en zo via aanraking en geur weer herinneringen op kunnen halen. Mede mogelijk gemaakt door donaties. In deze tuin was er ook gelegenheid om zelf een donatie te doen maar dan vooral om als vrijwilliger mee te helpen aan 1 van de vele leuke activiteiten voor de bewoners.
Aan het eind kon er nog heerlijk genoten worden van een drankje en een hapje in deze prachtige tuin.
Al met al een zeer geslaagde middag. We willen nogmaals alle bezoekers bedanken en onze enthousiaste medewerkers van Meerhoeve veel succes maar vooral ook plezier wensen gedurende deze spannende periode!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!