Met Sint Jacob naar Puccini in de stadsschouwburg

Het gebeurt niet wekelijks; een uitje naar de opera in de stadsschouwburg. Aan drie bewoners van onze woonzorglocatie Meerhoeve de eer om de generale repetitie van de opera Turandot van Puccini in de stadsschouwburg Velsen, uitgevoerd  door operakoor Bel Canto, bij te wonen.

Welzijnsmedewerker en koorlid Cora Reurings heeft maar liefst 3,5 jaar na de eerste repetitie moeten wachten voordat zij eindelijk deze opera ten gehore kon brengen in het stadsschouwburg. Gelukkig had Cora genoeg ‘repetities’ in Meerhoeve, waar zij tijdens haar werk regelmatig voor de bewoners zong of video’s van haar repetities met het koor deelden.

Toen zij drie cliënten benaderde of zij welllicht aanwezig wilden zijn bij de generale repetitie in de stadsschouwburg, twijfelden onze cliënten geen moment. Mede dankzij een aantal collega’s die zorgden voor begeleiding en vervoer, werd dit uitje mogelijk gemaakt. Onze cliënten hebben de hele opera tot aan de laatste noot uitgezeten. Moe maar voldaan gingen zij daarna richting Meerhoeve. Onze dank gaat uit naar het operakoor en stadsschouwburg Velsen voor deze onvergetelijke ervaring.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!