“Breien, haken, tekenen, spelletjes, klassieke muziek, bewegen, karaoke-zingen en ook naar de kapper gaan, het is een breed activiteitenaanbod bij Jacob, zo ook op Klein België. Vanuit de zorg, de bewoners en familie kwam via de vip-weken naar voren, dat dit aanbod wel een beetje “vrouwgericht” was. En als je dan kijkt naar het aantal mannen, dan konden wij niet anders dan concluderen dat er iets miste. En wat willen die mannen dan? “echte mannenzaken!” Sport kijken met bier en bitterballen bijvoorbeeld.

Vrijwilliger Bert is aangesteld om hier eens over te praten met de “echte mannen van klein België” en Zuster Vera is een bruine kroeg begonnen. Ze zijn op stap geweest met de landmacht. Het gas ging erop zeg maar!
En toen de barbier… niks geen soft geneuzel met roze krulspelden en de laatste roddels vanonder de droogkap… Aan de kant ermee!

De foto’s spreken voor zich, maar ik zou willen, dat geur en geluid beleving mogelijk was.. om te gieren! Het rook zo lekker naar frisse scheerschuim, schone warme handdoeken, schuine moppen en aangedikte verhalen over stoere zeebonken… de mannen voelden zich na volledig ouderwets met het mes geschoren te zijn: “een kerel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *