Op zaterdag 16 maart 11.00 – 14.00 uur, tijdens de week van Zorg en Welzijn, opent Sint Jacob in de Hout haar deuren.Iedereen die benieuwd is hoe het er aan toe gaat in een woonzorgcentrum of die meer wil weten over werken of wonen bij een van de locaties van Sint Jacob is van harte welkom.

Diverse activiteiten

Omdat vitaliteit zowel voor medewerkers als bewoners van groot belang is, is er op dat gebied van alles te doen, zoals een gratis gezondheidscheck, een persoonlijke kleurenanalyse, massage, indoor golfen en tips over gezond eten. Natuurlijk zijn er ook diverse gezonde hapjes om te proeven. Daarnaast kan men kennis maken met diverse hulpmiddelen die contact en activiteiten met mensen met dementie beter mogelijk maken zoals de Beleef TV, de VR-fiets of de zeehondrobot.

Speeddaten

Voor mensen die meer willen weten over werken of leren bij Sint Jacob is er van alles te doen. Zo kan men tijdens een speeddate met zorgmedewerkers alles vragen over werken in de zorg. Het Jacob Leerhuis, waar de opleidingen van Sint Jacob plaatsvinden, laat zien welke opleidingsmogelijkheden Sint Jacob biedt. Verder is er informatie over de vacatures bij de woonzorgcentra en revalidatiekliniek en kan men meer te weten komen over vrijwilligerswerk bij Sint Jacob.

Toneelstuk

Aansluitend aan de Open Dag wordt het toneelstuk ‘Ons kan niets gebeuren’ gespeeld, een indringende voorstelling over wat dementie te weeg kan brengen: Paul en Janine worden geconfronteerd met een diagnose die ze niet willen horen: dementie. Janine wordt patiënt en Paul belandt in de rol van mantelzorger. Een onomkeerbaar proces met ongeloof, angst, boosheid en om het verdriet draagbaar te maken de nodige humor; tot het verval compleet is. 

Aanvang 14.00 uur, toegang gratis. Aanmelden voor het toneelstuk kan tot 14 maart via mantelzorg@sintjacob.nl.

Adres

Woonzorgcentrum Sint Jacob in de Hout
Zuiderhoutlaan 1
2012 PJ Haarlem
Tel: 023 892 79 00