Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang in woonzorgcentrum Bosbeek. De locatie opende die dag haar deuren voor iedereen die benieuwd was hoe het er aan toe gaat in een woonzorgcentrum of die meer wilde weten over werken of wonen bij een van de locaties van Sint Jacob.

Veel mensen kwamen langs voor een rondleiding door het gebouw en om zich te laten informeren hoe ze in aanmerking kunnen komen voor wonen in Bosbeek. Ook waren er diverse bezoekers die vragen hadden over werken bij Sint Jacob of die wilden weten wat hun mogelijkheden zijn om als zij-instromer bij Sint Jacob aan de slag te gaan.

Van alles te doen

Bezoekers konden een kleine gezondheidscheck laten doen, in gesprek gaan met een dementie-deskundige, meedoen met een schilderworkshop, genieten van live muziek van Jurre van de Linden en een lekkere kop soep of een spelletje doen op de Beleef TV. De robotzeehond en robotkat waren met hun schattige oogopslag, bewegingen en geluidjes voor veel bezoekers onweerstaanbaar en werden door jong en oud geaaid en geknuffeld.

Uniek kijkje op het landgoed van Bosbeek

Het landgoed van Bosbeek, dat normaliter niet toegankelijk is voor publiek, was eenmalig te bezoeken. Samen met een boswachter die van alles vertelde over de natuur konden bezoekers een wandeling maken door de tuin. Daarnaast kon een aantal bezoekers genieten van een high tea-en in het sfeervolle prieeltje in de tuin. “Een hele leuke ervaring”, aldus een van de bezoeksters, “ik fiets altijd langs Bosbeek maar had nog nooit een kijkje kunnen nemen in de tuin, laat staat high tea-en op deze unieke plek.”