Voor de bewoners van Sint Jacobs woonzorgcentrum Meerhoeve was het vorige week feest: op 15 november werden door vrijwilligers van medicijnleverancier Teva uit Haarlem, diverse activiteiten georganiseerd in een zogenaamd ‘Belevingslint’.

Het Belevingslint bestond uit een reeks zeer uiteenlopende activiteiten waar de bewoners aan mee konden doen. Er werden bloemstukjes in elkaar gezet, muziek gemaakt, pannenkoeken gebakken, schoenen van bewoners gepoetst, nagels gelakt en een aantal mannelijke bewoners waanden zich bij een heuse barbier door een heerlijke scheerbeurt. En ondertussen werd er veel gekletst en gelachen.

Een groep enthousiaste medewerkers van Teva uit Haarlem zorgde ervoor dat het Belevingslint een groot succes werd. Teva organiseert dit jaar voor de derde keer de ‘Community Days’, een aantal dagen waarop medewerkers vrijwilligerswerk doen. Vaak gaat het hierbij om organisaties waar mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking verzorgd worden of geholpen worden. En op 15 november werden de bewoners van Meerhoeve door Teva getrakteerd op een fantastische dag.

De bewoners genoten zichtbaar maar ook voor de vrijwilligers was het genieten. “Wat een verrassend leuke dag!”, aldus een van hen, “Ik wist niet wat me te wachten stond met deze oudjes, maar we hebben enorm veel plezier gehad met elkaar. Wat een humor en mooie verhalen!”.