In Nieuw Overbos werken wij samen met de Icarusschool. Elke dinsdag komt een groepje kinderen uit groep 8 om een activiteit te doen met onze bewoners. Van een van de leerlingen kregen we een prachtig verzoek waar we natuurlijk gehoor aan hebben gegeven.

Beste directeur van het Nieuw Overbos.
Ik vind het leuk om oudere mensen te verzorgen. Toen ik een keer op visite kwam wist ik het zeker!!!! “Ik wil hier stage lopen”. Maar helaas ben ik nog te jong als ik nog maar in groep 8 zit. Ik wil het zo graag ! Daarom schrijf ik deze brief. Mijn vraag is eigenlijk om een dagje langs te komen om te ervaren hoe het nou eigenlijk is (om er te werken) Laat u het snel weten….?
Met vriendelijke groet, van Pippa

Natuurlijk hebben wij Pippa gebeld en zij heeft samen met haar zusje, alleen vond ze toch nog een beetje eng, een dagje meegelopen in Nieuw Overbos. Zowel Pippa als de bewoners hebben een geweldige dag gehad. Ze hebben pannenkoeken gebakken, liedjes gezongen, spelletjes gedaan en de collega’s hebben echt hun best gedaan om Pippa zoveel mogelijk te vertellen over het beroep van verzorgende.

Dit is de bedankttekst van Pippa:

Hallo
Ik ben Pippa. Ik heb stage gelopen bij het bejaarden tehuis nieuw overbos. Ik wil later in de zorg gaan en verpleegster worden. Laatst mocht ik mee doen en kijken hoe het er ging en het beviel me heel goed. Toen ik in de huiskamer kwam vond ik het wel een beetje spannend maar later op de dag wende ik al snel. We gingen spelletjes doen zoals rummikub en memory. Alle ouderen deden super mee! en ze vermaken zich goed. Ik vind het ook wel weer een beetje zielig voor ze daarom help ik ze graag. Ik heb een superdag meegemaakt en vond het heel heel leuk. Ik kom zeker nog een keer op bezoek!
Met veel groetjes van pippa