Olga Commandeur opent Beweegweek bij Sint Jacob

Olga Commandeur, bekend van het tv-programma ‘Nederland in beweging!’, opende vandaag de Beweegweek van Sint Jacob. De opening vond plaats in woonzorgcentrum Sint Jacob in de Hout in de vorm van een sportieve les die Olga voor de bewoners en medewerkers verzorgde. Tijdens de Beweegweek van 6 t/m 10 september worden voor alle bewoners van de huizen van Sint Jacob diverse beweegactiviteiten georganiseerd.

Olga Commandeur opende de Beweegweek op 6 september door met de bewoners en medewerkers van Sint Jacob in de Hout een actieve beweegles te doen, onder het motto ‘Sint Jacob in beweging!’. “Enig om met een les van Olga mee te kunnen doen!”, aldus een enthousiaste bewoonster. “Ik keek vroeger vaak naar haar op tv; nooit gedacht dat ik nog een keer les van haar in levende lijve zou krijgen.”

Bewegen is voor jong en oud belangrijk. Daarom zijn er op alle locaties van Sint Jacob het hele jaar door diverse beweegactiviteiten. Om het belang van bewegen extra onder de aandacht te brengen, organiseert Sint Jacob tijdens de Beweegweek van 6 t/m 10 september diverse activiteiten voor bewoners. Zo kunnen bewoners meegaan met wandeltochten, tafeltennissen, jeu de boules spelen, meedoen met zit-dansen en nog veel meer.

Mathias Holsappel, beweegagoog bij Sint Jacob en een van de initiatiefnemers: “Voor veel van onze bewoners is voldoende bewegen niet vanzelfsprekend. Zij lopen niet meer zo goed of zijn afhankelijk van een rolstoel. Met de Beweegweek laten we zien dat ook voor hen bewegen leuk en mogelijk is. We hopen natuurlijk dat dit aanzet om ook na de week mee te doen met de activiteiten die we binnen Sint Jacob organiseren en om zelf of met familie zo actief mogelijk te blijven.”

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!