Open dag in Meerhoeve groot succes

Het is altijd spannend bij een open dag: hoeveel mensen zullen er op af komen? Voldoen de activiteiten aan de verwachtingen van de bezoekers? Dit jaar waren de zorgen voor niks want tussen 11 en 2 was Meerhoeve vol met enthousiaste bezoekers.

Veel mensen kwamen ‘gewoon’ om de sfeer te proeven en een keer binnen te kijken. De rondleidingen naar een van de huiskamers gingen daarom af en aan en zorgden voor veel positieve reacties. “Nooit gedacht dat het van binnen zo ruim en licht zou zijn”. “Hier wil ik wel wonen mocht het zo ver komen.”

Ook was er een flink aantal bezoekers dat specifiek meer wilde weten over werken bij Sint Jacob of over omscholen naar een baan in de zorg. Wie weet levert de open dag ons dus een aantal enthousiast nieuwe collega’s op!

In de centrale ruimte konden bezoekers kennis maken met diverse hulpmiddelen die contact en activiteiten met mensen met dementie eenvoudiger maken. Natuurlijk zorgden de schattige zeehondrobots voor de nodige oh’s en ah’s. Maar het meest indrukwekkend vond men de CRDL, het ‘muziek-ei’ waar je door contact met het instrument en met elkaar geluid uit kunt laten komen.

We kijken terug op een succesvolle open dag. Hartelijk dank aan de vele collega’s van diverse locaties die hebben geholpen!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!