Rondrit langs herinneringen

Sint Jacob en Gouden Dagen verrassen jarige bewoner
Voor meneer Barleeus was maandag 14 juni een bijzondere dag: de 100-jarige bewoner van Sint Jacobs woonzorgcentrum Nieuw Delftweide, had de wens uitgesproken om een keer een bezoek te brengen aan diverse voor hem bijzondere plekken in Haarlem. Die wens ging dankzij Gouden Dagen in vervulling, met als klap op de vuurpijl de felicitaties van burgemeester Jos Wienen.

Wens via gedicht
Meneer Barleeus woont al enige jaren met veel plezier in Nieuw Delftweide, een woonzorgcentrum van Sint Jacob. Hij wordt hier ook wel de huisdichter genoemd. Iedere dag maakt hij een gedicht. “Sommige bewoners doen hier ’s middags een dutje. Ik ga veel liever dichten. Dit houdt mij scherp, ” aldus meneer Barleeus. Recentelijk maakte hij een gedicht over een wens die hij nog had: rondgereden worden langs plaatsen uit zijn verleden die mooie herinneringen oproepen.

Bloemen van de burgemeester
Aangezien meneer Barleeus op 21 juni 2021 ook nog zijn 100e verjaardag viert, heeft Gouden Dagen, een stichting die individuele wensen van o.a bewoners in verpleeghuizen vervult, deze wens in vervulling laten gaan. “Wat een verrassing. Ik word er emotioneel van dat ik dit nog mag beleven”, zei meneer Barleeus toen hij werd opgehaald voor zijn rondrit in een prachtige donkergroene coupésportauto, een Volvo P1800. De rondrit ging langs plaatsen die voor hem mooie herinneringen oproepen. “Ik leef weer even helemaal in het verleden”, riep de bijna 100-jarige tijdens zijn rondrit. De rit eindigde met een verrassing: op de Grote Markt van Haarlem kwam de burgemeester hem alvast van harte feliciteren met een bos bloemen. Een prachtige dag met een gouden randje.

Gouden Dagen
Voor meer informatie over Stichting Gouden Dagen kunt u terecht op www.goudendagen.nl of https://www.sintjacob.nl/gouden-dagen/ 
Marjet van der Huls, lid stuurgroep Gouden Dagen Haarlem en Heemstede, 06-82913203,
goudendagen@sintjacob.nl, www.goudendagen.nl

Fotocredits: Marijke Visser, In The Picture

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!