Sint Jacob ondertekent convenant Werkgarantie in Zorg & Welzijn

Samen met 21 andere zorgorganisaties uit de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden heeft Eduard van Bockel (lid Raad van Bestuur) namens Sint Jacob, het convenant “Werkgarantie in zorg en welzijn” getekend. Het doel van dit convenant is om de tekorten aan zorgmedewerkers terug te dringen en kenbaar te maken dat de zorgorganisaties prima arbeidsvoorwaarden hebben.

Studenten krijgen van de ondertekenaars een leer-werkovereenkomst met garantie op een baan als het diploma is behaald. De kosten voor de opleiding neemt de zorginstelling op zich. Organisaties als Hogeschool InHolland, ROC Nova College, UWV, CNV Zorg & Welzijn, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid en meerdere gemeenten ondersteunen de zorgorganisaties bij de uitvoering.

De andere ondertekenaars zijn Active, Flexicura, Heliomare, Huiartsencoöperatie Zuid-Kennemerland, Kennemerhart, Leger des Heils, Nieuw Unicum, Ons Tweede Thuis, Pro Senectute, RIBW K/AM, Roads, SEIN, SIG, Sint Jacob, Spaarne Gasthuis, Stichting PCSOH, Viva Zorggroep, Zorgbalans, Zorgcentrum Aelsmeer, Zorgcentra Meerlanden en Zorggroep Reinalda.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!