Sint Jacob opent contactplekken voor bewoners en familie

Vanaf 30 april opent Sint Jacob op haar woonzorglocaties ‘contactplekken’: plekken waar de bewoners en de familie elkaar, voor het eerst sinds het bezoekverbod voor verpleeghuizen van half maart, kunnen zien en spreken zonder dat er sprake is van fysiek contact.

Sinds half maart is het bezoeken van verpleeghuizen in Nederland niet meer toegestaan om het risico op een corona besmetting te verkleinen. Hoewel de maatregel bij Sint Jacob zijn vruchten lijkt af te werpen missen de bewoners en hun familie het contact met elkaar enorm. Daarom start Sint Jacob vanaf deze week op elke locatie met contactplekken waar bewoners en familie elkaar kunnen zien en spreken.

De contactplek is een plek op de begane grond van de woonzorglocatie waar de bewoner en zijn of haar familie op een veilige manier contact met elkaar kunnen hebben, rekening houdend met de geldende maatregelen omtrent contact. De bewoner zit binnen en voor de familie is buiten voor het raam een plek die zij kunnen bereiken zonder het huis binnen te hoeven gaan. Via een spreek-luisterverbinding kunnen zij met elkaar praten.

De eerste contactplekken zijn vandaag in gebruik genomen. “Mijn zoon was hier net met zijn vrouw en de kleinkinderen. Wat was het fijn om ze weer te zien en te spreken!”, aldus een stralende bewoner. “We hebben over van alles gekletst, het was heel gezellig.”

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!