Wonen met zorg

De zorg en ondersteuning van Sint Jacob is persoonsgericht.

Wij doen er alles aan om te zorgen dat ouderen zich bij ons thuis voelen, of ze nu enkele weken bij ons verblijven of jarenlang bij ons wonen. Ruim 750 medewerkers en 300 vrijwilligers bieden hen dagelijks liefdevol een helpende hand. Onze cliënten ontvangen, indien nodig, zeven dagen per week 24 uur per dag zorg en ondersteuning omdat ze kwetsbaar zijn vanwege een ziekte, zoals Alzheimer of Parkinson, of beperkt vanwege (tijdelijke) invaliditeit.

Persoonsgerichte zorg

Hoe onze zorg eruitziet, verschilt van mens tot mens. Per slot van rekening is iedereen anders, en alleen u kunt ons vertellen welke zorg u nodig heeft en hoe en wanneer u die graag ontvangt. Daarom leren wij u in de tijd dat u bij ons bent graag goed kennen. Wat zijn uw dagelijkse routines? Welke mensen en welke bezigheden zijn belangrijk? Waar wordt u blij van?

Onze zorg- en welzijnsmedewerkers zijn altijd in de buurt en kijken en luisteren met aandacht. Het doel van onze zorg is dat u zich veilig en geborgen voelt, zodat u helemaal kunt zijn wie u bent.

Wonen met dementie

Kleinschalige zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (gevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een kleine woongroep voelt het dagelijks leven voor hen veilig en vertrouwd.

Wonen met een lichamelijke aandoening

U woont zelfstandig in een appartement en kunt naar behoefte gezelschap opzoeken in één van de gezamenlijke huiskamers of bij de activiteiten die op uw locatie worden georganiseerd.

We helpen u graag om passende zorg te vinden. Onze zorgadviseurs staan u graag te woord.

Scroll naar boven