Mantelzorg

  • Zorgen doe je het beste samen.

Mantelzorgparticipatie is essentieel voor het welzijn van onze cliënten. Een actieve, blijvende betrokkenheid van familieleden en vrienden verhoogt de kwaliteit van leven. Bij mantelzorg denken we aan alle bezigheden, groot of klein, waar zorgmedewerkers soms niet direct aan toekomen, maar die wél bijdragen aan het dagelijks plezier en geluk. Wandelen bijvoorbeeld, of voorlezen, muziek maken, hulp bij persoonlijke verzorging en begeleiden bij uitstapjes. Wij nodigen familieleden en vrienden van cliënten van harte uit te onderzoeken welke activiteiten bij hen passen. De mantelzorgfunctionaris kan u daarbij helpen. Omdat we ons realiseren dat mantelzorg intensief kan zijn, ondersteunen wij mantelzorgers waar we kunnen. We houden rekening met hun draagkracht en steken veel energie in begeleiding en voorlichting. Mantelzorgactiviteiten kunnen ook worden ondergebracht bij externe dienstverleners als Home Instead en Saar aan Huis. Over de mantelzorgparticipatie maken we graag duidelijke afspraken, die we vastleggen in het zorg(leef)plan.

Mantelzorgfunctionaris

Jolanda Leferink is de mantelzorgfunctionaris van Sint Jacob. Zij coacht zorgteams en individuele medewerkers en vrijwilligers in de omgang met mantelzorgers. Het doel van deze coaching is een optimale samenwerking tussen zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. Want zorgen, dat doe je het beste samen.

Jolanda Leferink is te bereiken via e-mail j.leferink@sintjacob.nl, of telefonisch via 06 21 39 61 47.

Logeerzorg

Heeft u als mantelzorger een time-out nodig? Wij bieden respijtzorg in de vorm van logeerzorg aan mensen die niet zelfstandig thuis kunnen blijven als de mantelzorger om welke reden dan ook tijdelijk niet beschikbaar is.

Meer informatie over deze vorm van tijdelijke zorg vindt u hier.

 

Scroll naar boven