Het JacobLeerhuis, waar leren de basis vormt.

Het JacobLeerhuis, waar leren de basis vormt

Het JacobLeerhuis is het interne opleidingsinstituut van Sint Jacob. Wil jij jezelf ontwikkelen en ontplooien binnen de ouderenzorg en jezelf inzetten voor de hulpbehoevende ouderen dan is werken en leren bij Sint Jacob echt iets voor jou.

Leerlingen bij Sint Jacob nemen eigenaarschap om flexibel een opleiding te doorlopen, gedurende het jaar starten meerdere opleidingen en hierdoor kun je in- en uit te stromen op het niveau die het beste bij jou past. Wij heten mensen een warm welkom om veilig te kunnen leren binnen onze teams vanuit verbondenheid en met aandacht. Leren doen wij samen op de werkplek. Wij zijn professioneel in het beoordelen van onze leerlingen om zo vakbekwame collega’s op te leiden zodat wij de zorg in de toekomst kunnen blijven bieden. Wanneer jij het verschil wilt maken in het leven van onze cliënten dan zijn wij op zoek naar jou!

Opleidingen

Of je nu net bent gestart of al enige tijd bij ons werkt: het JacobLeerhuis is dé plek voor scholing. Hier krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ons aanbod varieert van complete opleidingen met een erkend diploma tot kortdurende cursussen. Volg je een van onze interne BBL-trajecten tot Helpende Zorg en Welzijn of Verzorgende IG, dan ga je 1 dag in de week naar school en werk je daarnaast op een van onze locaties.

Wij starten meerdere keren per jaar alle opleidingen, namelijk die van Zorgondersteuner, Helpende Zorg & Welzijn en Verzorgende IG. Wij vinden praktijkgericht opleiden belangrijk en op deze manier pas je direct toe wat je leert tijdens de lesdagen. Maar ook breng jij de praktijksituaties mee naar de lesdag om zo van elkaar te leren samen met de docent. 

In juni hebben wij leer- en werkplekken beschikbaar.Kijk voor meer informatie en aanmelden hier

Naast onze BBL-trajecten bieden we een breed palet aan bij- en nascholing. Daarmee blijf je bij op je eigen vakgebied en kun je je kennis verdiepen. In de zorg ben je immers nooit uitgeleerd.

 

Leerwerktraject

Het leerwerktraject is een deeltijdopleiding waarbij je 1 dag per week naar school gaat en daarnaast praktijkervaring op doet bij één van onze locaties. Je zult ook thuis tijd aan je studie moeten besteden. Je volgt de lessen intern bij Sint Jacob en na afronding heb je een landelijk erkend diploma. Voordat je aan de opleiding begint werk je als aspirant leerling op één van de locaties. Zo kun je alvast ervaring opdoen voordat je aan de opleiding begint. 

Skillslab

Je krijgt les in ons eigen klaslokaal in de JacobKliniek en daarnaast volg je online lessen. Wij beschikken ook over een skillslab, waar we zorgvaardigheden aanleren en toetsen. Om leerlingen te ondersteunen bij het leren in de praktijk is op elke locatie van Sint Jacob een leerteam aanwezig. Dat bestaat uit meerdere leercoaches en examinatoren, een praktijkopleider en de manager van de locatie. Hun betrokkenheid is groot, ze begrijpen goed wat jou bezighoudt.

Heb je vragen? Wij helpen je graag!