Het JacobLeerhuis geeft je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Het JacobLeerhuis, waar leren de basis vormt

Het JacobLeerhuis is het interne opleidingsinstituut van Sint Jacob. Wij vinden leren belangrijk. Want als onze medewerkers zich continu in hun functie blijven ontwikkelen, krijgen onze cliënten altijd zorg die aansluit bij de laatste inzichten. En steeds het beste in jezelf naar boven halen, dat betekent ook meer plezier hebben in je werk.

Opleidingen

Of je nu net bij Sint Jacob bent gestart of al enige tijd bij ons werkt: het JacobLeerhuis is dé plek voor scholing. Hier krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ons aanbod varieert van complete opleidingen met een erkend diploma tot kortdurende cursussen. Volg je een van onze interne BBL-trajecten tot Helpende Zorg en Welzijn of Verzorgende IG, dan ga je 1 dag in de week naar school en werk je daarnaast op een van onze locaties.

Wij bieden de mbo-opleidingen verkort aan, ook voor zij-instromers, mits je voldoet aan de vooropleidingseis. Voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn is dat vmbo kader, huishoudschool of lts, voor de opleiding Verzorgende IG is dat vmbo-t, mavo of mbo niveau 2. Omdat we intern opleiden, kunnen we starten op verschillende momenten in het jaar.

Naast onze BBL-trajecten bieden we een breed palet aan bij- en nascholing. Daarmee blijf je bij op je eigen vakgebied en kun je je kennis verdiepen. In de zorg ben je immers nooit uitgeleerd.

Opleiding Zorgondersteuner

In het najaar starten we met de leereenheid ‘Individuele basiszorg verlenen, mbo niveau 2’. Hiermee kun je aan de slag als Zorgondersteuner. Meer informatie vind je hier

 

Leerwerktraject

Het leerwerktraject is een deeltijdopleiding waarbij je 1 dag per week naar school gaat en daarnaast praktijkervaring op doet bij één van onze locaties. Je zult ook thuis tijd aan je studie moeten besteden. Je volgt de lessen intern bij Sint Jacob en na afronding heb je een landelijk erkend diploma. Voordat je aan de opleiding begint werk je als aspirant leerling op één van de locaties. Zo kun je alvast ervaring opdoen voordat je aan de opleiding begint. 
 
Leerwerktraject verzorgende IG
 
In januari 2023 starten we met het leerwerktraject verzorgende IG, die perspectief biedt op een goede carrière in de zorg.Dit is een mbo niveau 3 opleiding en duurt in totaal 18 maanden. Je zult de opleiding intern bij Sint Jacob volgen, na het voltooien van de opleiding ben je in het bezit van een landelijk erkend  diploma. Voordat je in januari aan de opleiding begint zul je al als aspirant leerling in dienst komen en, minimaal 24 uur per week, voorwerken op één van de locaties om alvast ervaring op te doen. Deze aspirant periode zal halverwege november 2022 van start gaan. Meer informatie vind je hier
 

Skillslab

Je krijgt les in ons eigen klaslokaal in de JacobKliniek en daarnaast volg je online lessen. Wij beschikken ook over een skillslab, waar we zorgvaardigheden aanleren en toetsen. Om leerlingen te ondersteunen bij het leren in de praktijk is op elke locatie van Sint Jacob een leerteam aanwezig. Dat bestaat uit meerdere leercoaches en examinatoren, een praktijkopleider en de manager van de locatie. Hun betrokkenheid is groot, ze begrijpen goed wat jou bezighoudt.

Heb je vragen? Wij helpen je graag!