Bosbeek

Woonzorgcentrum Bosbeek

Middenin het Heemsteedse groen, op een prachtig landgoed dat grenst aan wandelbos Groenendaal, ligt woonzorgcentrum Bosbeek. We bieden gespecialiseerde zorg aan mensen met een lichamelijke aandoening of een vorm van dementie. Verdeeld over vier afdelingen, waarvan één gesloten, hebben we ruimte voor circa 160 cliënten. Zij ontmoeten elkaar in gezellige huiskamers op de eigen afdeling, in één van onze mooie tuinen, zoals de vlinder- of fitnesstuin, of in het Glazen Paleis, ons fijne restaurant dat alle maaltijden verzorgt.

Saamhorigheid kenmerkt de sfeer in Bosbeek. We volgen onze cliënten in hun wensen en behoeftes, en scheppen zo een warm en liefdevol thuis. Bosbeek kent een breed activiteitenprogramma onder leiding van vele vrijwilligers en mantelzorgers. Want samen bezig zijn, dat vinden we belangrijk. Omdat Bosbeek ook het thuis is van de Zusters van De Voorzienigheid en Zusters van De Goede Herder, is er veel aandacht voor bezinning. In onze sfeervolle kapel is dagelijks een dienst.

Psychogeriatrische zorg: in goede handen

Psychogeriatrische zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (gevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. Afhankelijk van het zorgzwaartepakket hebben zij een appartement op een open afdeling of een één- of tweepersoonskamer op een gesloten afdeling. Beide afdelingen hebben een gemeenschappelijke huiskamer, grenzend aan een besloten tuin, waar de cliënten overdag verblijven. Onder deskundige begeleiding van vaste zorgteams is daar altijd iets te doen, van samen eten tot muziek luisteren of creatief bezig zijn. Psychogeriatrische zorg biedt ouderen met dementie een warm en comfortabel thuis.

Somatische zorg: helpende handen

Somatische zorg is een goede oplossing voor ouderen die dagelijks zorg en ondersteuning behoeven vanwege een lichamelijke aandoening. Zij hebben een zelfstandig appartement of een één- of tweepersoonskamer. Naar behoefte kunnen ze gezelschap opzoeken in één van de gezellige huiskamers. De geboden zorg is afhankelijk van het zorgzwaartepakket en afgestemd in nauw overleg met de cliënt en eventuele mantelzorgers. Voor de zware somatische zorg staat een multidisciplinair behandelteam klaar.

Excellente zorg: zelf de regie

Bosbeek biedt excellente zorg voor kwetsbare ouderen. Wij vinden het belangrijk dat zij zo lang mogelijk zelf de regie houden over hun dagelijks leven. Dat ze kunnen wonen zoals zij dat wensen en professionele zorg ontvangen op de manier die bij hen past. Onze medewerkers hebben respect voor levenservaring en geloofsovertuigingen. Ze werken met ‘hart voor de zorg’ en stellen de kwaliteit van leven van hun cliënten voorop. In Bosbeek combineren we dat met een gevoel van thuiskomen. Excellente zorg begint met de vraag: wat betekent ‘thuis’ voor u?

Bekijk de foto’s

Bekijk de video

Waarderingen Zorgkaart Nederland

Bekijk de waarderingen van Bosbeek op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

Aanvullende informatie

Routebeschrijving Bosbeek
Folder Bosbeek

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!