Sint Jacob in de Hout

Woonzorgcentrum Sint Jacob in de Hout

Op de grens van Haarlem en Heemstede, pal naast de voetbalvelden van HFC, ligt woonzorgcentrum Sint Jacob in de Hout. We bieden gespecialiseerde zorg aan mensen met een lichamelijke aandoening of een vorm van dementie. Er zijn 90 ruime, zelfstandige appartementen en drie kleinschalige woongroepen.

Vanaf 1 april 2023 is deze locatie tijdelijk gesloten. Op de plek van Sint Jacob in de Hout wordt de komende jaren nieuwbouw ontwikkeld. Er komt woonruimte voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben in beschermde woonomgeving. Daarnaast komen in een apart gebouw zelfstandige woningen voor ouderen die naar behoefte zorg en ondersteuning kunnen krijgen. Naar verwachting is de nieuwe locatie eind 2025 of begin 2026 klaar.

De sfeer in Sint Jacob in de Hout is ronduit gezellig. We ontmoeten elkaar in het Grand Café voor een kopje koffie of potje darten, in het Petit Café voor een kaartspelletje en in Jacob’s Plaza voor de maaltijd. Bij mooi weer is het goed toeven in onze prachtige tuin, mét golfbaan, of op het ruime terras. Bovendien liggen zowel de Haarlemmerhout als de Heemsteedse winkelstraten op loopafstand – de mogelijkheden zijn eindeloos. Sint Jacob in de Hout kent een uitgebreid clubleven en organiseert regelmatig uitstapjes. Samen actief blijven, dat vinden we belangrijk.

 

Kleinschalige zorg: in goede handen

Kleinschalige zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (gevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. Een woongroep telt acht of negen cliënten. Zij hebben elk een ruim appartement en delen samen een gezellige woonkamer en -keuken. Onder deskundige begeleiding van een vast zorgteam is daar altijd iets te doen, van muziek luisteren tot de maaltijd koken. Dat voelt veilig en vertrouwd.

Psychogeriatrische zorg: ondersteunde handen

Psychogeriatrische zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun dementie behoefte hebben aan meer structuur. Zij wonen in een ruim, zelfstandig appartement en verblijven overdag in de gezellige, gemeenschappelijke huiskamer, die grenst aan de tuin. Een vaste zorgteam begeleidt alle maaltijden en biedt tal van creatieve en bewegingsactiviteiten.

Somatische zorg: helpende handen

Somatische zorg is een goede oplossing voor ouderen die dagelijks zorg en ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke aandoening. Zij wonen in een ruim, zelfstandig appartement en gebruiken de maaltijd zo veel mogelijk samen in restaurant Jacob’s Plaza. De geboden zorg is afhankelijk van het zorgzwaartepakket en afgestemd in nauw overleg met de cliënt en eventuele mantelzorgers.

Excellente zorg: zelf de regie

Sint Jacob in de Hout biedt excellente zorg voor kwetsbare ouderen. Wij vinden het belangrijk dat zij zo lang mogelijk zelf de regie houden over hun dagelijks leven. Dat ze kunnen wonen zoals zij dat wensen en professionele zorg ontvangen op de manier die bij hen past. Onze medewerkers hebben respect voor levenservaring en geloofsovertuigingen. Ze werken met ‘hart voor de zorg’ en stellen de kwaliteit van leven van hun cliënten voorop. In Sint Jacob in de Hout combineren we dat met een gevoel van thuiskomen. Excellente zorg begint met de vraag: wat betekent ‘thuis’ voor u?

Bekijk de foto’s

Bekijk de video

Waarderingen Zorgkaart Nederland

Bekijk de waarderingen van Sint Jacob in de Hout op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

Aanvullende informatie

Routebeschrijving Sint Jacob in de Hout

Folder Sint Jacob in de Hout

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!