Nieuw Overbos

Woonzorgcentrum Nieuw Overbos

Aan de rand van ‘t Sorghbosch in Heemstede, op loopafstand van de gezellige Binnenweg, ligt woonzorgcentrum Nieuw Overbos. We bieden kleinschalige zorg aan 48 ouderen met een vorm van dementie. Een relatief kleine groep, wat maakt dat iedereen elkaar goed kent: medewerkers, cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers. Veel van hen zijn geboren en getogen in het dorp. Nieuw Overbos telt zes ‘huisjes’, kleinschalige woongroepen met een eigen sfeer en identiteit.
De speelse plattegrond nodigt uit tot wandelingetjes, van het ene naar het andere huisje, naar de groene vide of naar één van de zes toegankelijke buitenruimtes. Bewegen vinden we belangrijk in Nieuw Overbos. Net als gezond eten, het beleven van muziek, samen creatief bezig zijn en alle andere activiteiten die maken dat een mens zich prettig(er) voelt. We volgen onze cliënten in hun wensen en behoeftes, en scheppen zo een liefdevol, warm thuis. Hier mag iedereen zichzelf zijn. 

Kleinschalige zorg: in goede handen

Kleinschalige zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (vergevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een kleine woongroep voelt het dagelijks leven voor hen veilig en vertrouwd. Een groep telt zes tot negen cliënten. Zij hebben ieder een kamer met eigen sanitair en delen een gezellige woonkamer en -keuken. Onder deskundige begeleiding van een vast zorgteam vormen ze met elkaar een huishouden waar altijd wel iets te doen is, van samen ontbijten tot muziek luisteren of de maaltijd koken. Kleinschalig wonen biedt ouderen met dementie een warm en comfortabel thuis.

In een kleinschalige woongroep:

  • mogen cliënten meehelpen met huishoudelijke klusjes
  • kiezen cliënten de invulling van activiteiten
  • bepalen cliënten en verzorgenden samen het menu
  • helpen familieleden en mantelzorgers zo veel mogelijk mee

Excellente zorg: zelf de regie

Nieuw Overbos biedt excellente zorg voor kwetsbare ouderen. Wij vinden het belangrijk dat zij zo lang mogelijk zelf de regie houden over hun dagelijks leven. Dat ze kunnen wonen zoals zij dat wensen en professionele zorg ontvangen op de manier die bij hen past. Onze medewerkers hebben respect voor levenservaring en geloofsovertuigingen. Ze werken met ‘hart voor de zorg’ en stellen de kwaliteit van leven van hun cliënten voorop. In Nieuw Overbos combineren we dat met een gevoel van thuiskomen. Excellente zorg begint met de vraag: wat betekent ‘thuis’ voor u?

Bekijk de foto’s

Bekijk de video

Waarderingen Zorgkaart Nederland

Bekijk de waarderingen van Nieuw Overbos op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

Aanvullende informatie

Routebeschrijving Nieuw Overbos

Folder Nieuw Overbos

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!