Woonzorgcentrum Bosbeek

Een prachtig landgoed aan de rand van wandelbos Groenendaal

Middenin het Heemsteedse groen, op een prachtig landgoed dat grenst aan wandelbos Groenendaal, ligt woonzorgcentrum Bosbeek. De tuinen zijn vol vogels en vlinders, soms ziet u zelfs een hert of een konijn. Op ongeveer een kwartier lopen vindt u de weekmarkt, de gezellige winkelstraat in het dorpscentrum en een knus pannenkoekenhuis. In Bosbeek wonen ongeveer 100 ouderen die langdurige zorg nodig hebben. Het merendeel vanwege een lichamelijke aandoening, een kleiner aantal vanwege dementie. Afdeling De Beuk is speciaal voor bewoners met gevorderde dementie.

Saamhorigheid kenmerkt de sfeer in Bosbeek. We volgen onze cliënten in hun wensen en behoeftes, en scheppen zo een warm en liefdevol thuis. Bosbeek kent een breed activiteitenprogramma onder leiding van vele vrijwilligers en mantelzorgers. Want samen bezig zijn, dat vinden we belangrijk. Omdat Bosbeek ook het thuis is van de Zusters van De Voorzienigheid en Zusters van De Goede Herder, is er veel aandacht voor bezinning. In onze sfeervolle kapel is dagelijks een dienst.

Persoonsgerichte zorg

De zorg en ondersteuning van Sint Jacob is persoonsgericht. Onze medewerkers zijn altijd in de buurt en kijken, luisteren en handelen met aandacht. Aandacht voor u als mens. Om de zorg goed te laten aansluiten op uw wensen, leren wij u graag goed kennen. Wat zijn uw dagelijkse routines? Waar wordt u blij van? Welke mensen en welke bezigheden zijn belangrijk voor u? Wat vond u vroeger fijn om te doen? Samen met uw mantelzorgers kijken we welke ondersteuning er nodig is om zoveel mogelijk het leven voort te zetten dat u voor uw verhuizing naar Bosbeek gewend was.

Zorg bij dementie

Bewoners met een lichte vorm van dementie wonen in Bosbeek zelfstandig. Omdat hun aandoening een grote impact heeft op het dagelijks leven, verblijven de bewoners overdag in de huiskamer op de afdeling. Daar zorgen medewerkers en vrijwilligers voor een duidelijke structuur in de dag. Bewoners met verder gevorderde dementie ontvangen intensieve zorg en begeleiding op afdeling De Beuk. Met sfeerkamers, beleefpanelen en daglichtlampen is het interieur helemaal afgestemd op de leefwereld van de bewoners

Aanvullende zorg

Actieve betrokkenheid van familieleden en vrienden maakt het leven aangenamer. Onze medewerkers kunnen uw eigen sociale netwerken immers niet vervangen. Daarom vragen wij uw familie en vrienden om een rol te blijven spelen in de aanvullende zorg. Door samen te gaan wandelen bijvoorbeeld, of u te begeleiden bij uitstapjes. Hebt u geen familie of vrienden in uw nabijheid, dan kunt u (betaalde) ondersteuning inschakelen van mantelzorgbureaus als Home Instead en Saar aan Huis.

Specialistische zorg

Voor specialistische zorg hoeft u bij ons de deur niet uit. Het behandelteam van Sint Jacob bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, fysiotherapeut, beweegagoog, muziektherapeut, danstherapeut, maatschappelijk werker, logopedist, psycholoog en diëtist. Externe specialisten, zoals de tandarts, opticien en pedicure, komen regelmatig in Bosbeek langs.

  • Locatie-app

    Om bewoners, mantelzorgers, familieleden of andere geïnteresseerden op een eenvoudige manier van up-to-date praktische informatie over alle locaties te kunnen voorzien, hebben we voor alle locaties een eigen locatie-app ontwikkeld. In deze app is snel en eenvoudig informatie te vinden over diverse onderwerpen die met de locatie te maken hebben.

    Waarderingen Zorgkaart Nederland

    Bekijk de waarderingen van Bosbeek op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

    Aanvullende informatie

Scroll naar boven