Woonzorgcentrum Meerhoeve

Kleinschalige zorg op loopafstand van winkelcentrum Schalkwijk

Aan de oostrand van Schalkwijk, op loopafstand van het winkelcentrum en de Ringvaart, ligt woonzorgcentrum Meerhoeve. We bieden kleinschalige zorg aan 104 ouderen met een vorm van dementie. Meerhoeve telt dertien ‘huisjes’, kleinschalige woongroepen met een eigen sfeer en identiteit. Het ene huisje sjoelt fanatiek tijdens bewegingstherapie en is dol op bami en nasi, het andere kijkt liever samen voetbal en houdt van Hollandse pot.

Meerhoeve geeft haar cliënten alle ruimte. Met royale (huis)kamers, brede gangen en een prikkelende belevenistuin, maar vooral met liefdevolle zorg. Wij kennen onze cliënten door en door en volgen hen in hun wensen en behoeftes. Hun ritme bepaalt het verloop van de dag, hun interesse de invulling van activiteiten. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn. Samen met artsen, behandelaars, vrijwilligers én mantelzorgers scheppen we zo een warm thuis.

Persoonsgerichte zorg

De zorg en ondersteuning van Sint Jacob is persoonsgericht. Onze medewerkers zijn altijd in de buurt en kijken, luisteren en handelen met aandacht. Aandacht voor u als mens. Om de zorg goed te laten aansluiten op uw wensen, leren wij u graag goed kennen. Wat zijn uw dagelijkse routines? Waar wordt u blij van? Welke mensen en welke bezigheden zijn belangrijk voor u? Wat vond u vroeger fijn om te doen? Samen met uw mantelzorgers kijken we welke ondersteuning er nodig is om zoveel mogelijk het leven voort te zetten dat u voor uw verhuizing naar Meerhoeve gewend was.

Kleinschalige zorg: in goede handen

Kleinschalige zorg is goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (vergevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een kleine woongroep voelt het dagelijks leven voor hen veilig en vertrouwd. Een groep telt zes tot negen cliënten. Zij hebben ieder een kamer met eigen sanitair en delen een gezellige woonkamer en -keuken. Onder deskundige begeleiding van een vast zorgteam vormen ze met elkaar een huishouden waar altijd wel iets te doen is, van samen ontbijten tot muziek luisteren of de maaltijd koken. Kleinschalig wonen biedt ouderen met dementie een warm en comfortabel thuis.

In een kleinschalige woongroep:

 • mogen cliënten meehelpen met huishoudelijke klusjes
 • kiezen cliënten de invulling van activiteiten
 • bepalen cliënten en verzorgenden samen het menu
 • helpen familieleden en mantelzorgers zo veel mogelijk mee
 • Locatie-app

  Om bewoners, mantelzorgers, familieleden of andere geïnteresseerden op een eenvoudige manier van up-to-date praktische informatie over alle locaties te kunnen voorzien, hebben we voor alle locaties een eigen locatie-app ontwikkeld. In deze app is snel en eenvoudig informatie te vinden over diverse onderwerpen die met de locatie te maken hebben.

  Waarderingen Zorgkaart Nederland

  Bekijk de waarderingen van Meerhoeve op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

  Aanvullende informatie

Scroll naar boven