Woonzorgcentrum Nieuw Delftweide

Voor ouderen met een vorm van dementie of met een lichamelijke aandoening

Sfeer maken doe je met elkaar. De vaste medewerkers en vele vrijwilligers van woonzorgcentrum Nieuw Delftweide hebben die kunst goed onder de knie. Nieuw Delftweide staat bekend als huiselijk, zorgzaam en positief. Het woonzorgcentrum ligt vlak achter de Randweg in Haarlem-Noord en biedt gespecialiseerde zorg aan 120 cliënten. Er zijn zes kleinschalige woongroepen voor mensen met een vorm van dementie en zelfstandige appartementen, plus een gemeenschappelijke huiskamer, voor cliënten met een lichamelijke aandoening. Onze eigen brasserie de Komeet, grenzend aan de zonnige binnentuin, verzorgt alle maaltijden.

In Nieuw Delftweide kennen we het belang van een heldere dagstructuur. We bieden onze cliënten iedere dag passende activiteiten, van een kijkje in de Winkel van Sinkel tot zingen, biljarten of tuinieren. Samen bezig zijn, geeft immers afleiding en plezier. Nieuw Delftweide steekt ook veel energie in het begeleiden en voorlichten van mantelzorgers, omdat het zorgen voor onze cliënten nu eenmaal het beste samen gaat.

Persoonsgerichte zorg

De zorg en ondersteuning van Sint Jacob is persoonsgericht. Onze medewerkers zijn altijd in de buurt en kijken, luisteren en handelen met aandacht. Aandacht voor u als mens. Om de zorg goed te laten aansluiten op uw wensen, leren wij u graag goed kennen. Wat zijn uw dagelijkse routines? Waar wordt u blij van? Welke mensen en welke bezigheden zijn belangrijk voor u? Wat vond u vroeger fijn om te doen? Samen met uw mantelzorgers kijken we welke ondersteuning er nodig is om zoveel mogelijk het leven voort te zetten dat u voor uw verhuizing naar Nieuw Delftweide gewend was.

Zorg bij dementie

Bewoners met beginnende dementie wonen in Nieuw Delftweide zelfstandig. Omdat hun aandoening een grote impact heeft op het dagelijks leven, worden zij overdag opgevangen in een van de drie gezellige huiskamers. Daar zorgen medewerkers en vrijwilligers voor een duidelijke structuur in de dag. Bewoners met verder gevorderde dementie ontvangen intensieve zorg en begeleiding op afdeling Wilhelmina. Met sfeerkamers, beleefpanelen en daglichtlampen is het interieur helemaal afgestemd op de leefwereld van de bewoners

Aanvullende zorg

Een actieve betrokkenheid van familieleden en vrienden maakt het leven aangenaam. Onze medewerkers kunnen uw eigen sociale netwerken immers niet vervangen. Daarom vragen wij uw familie en vrienden om een rol te blijven spelen in de aanvullende zorg. Door samen te gaan wandelen bijvoorbeeld, of u te begeleiden bij uitstapjes. Hebt u geen familie of vrienden in uw nabijheid, dan kunt u (betaalde) ondersteuning inschakelen van mantelzorgbureaus als Home Instead en Saar aan Huis.

Specialistische zorg

Voor specialistische zorg hoeft u bij ons de deur niet uit. Het behandelteam van Sint Jacob bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, fysiotherapeut, beweegagoog, muziektherapeut, danstherapeut, maatschappelijk werker, logopedist, psycholoog en diëtist. Externe specialisten, zoals de tandarts, opticien en pedicure, komen regelmatig in Nieuw Delftweide langs.

  • Locatie-app

    Om bewoners, mantelzorgers, familieleden of andere geïnteresseerden op een eenvoudige manier van up-to-date praktische informatie over alle locaties te kunnen voorzien, hebben we voor alle locaties een eigen locatie-app ontwikkeld. In deze app is snel en eenvoudig informatie te vinden over diverse onderwerpen die met de locatie te maken hebben.

    Waarderingen Zorgkaart Nederland

    Bekijk de waarderingen van Nieuw Delftweide op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

    Aanvullende informatie

Scroll naar boven