Woonzorgcentrum Nieuw Overbos

Kleinschalige zorg en wonen aan de rand van ‘t Sorghbosch in Heemstede

Aan de rand van ‘t Sorghbosch in Heemstede, op loopafstand van de gezellige Binnenweg, ligt woonzorgcentrum Nieuw Overbos. We bieden kleinschalige zorg aan 48 ouderen met een vorm van dementie. Een relatief kleine groep, wat maakt dat iedereen elkaar goed kent: medewerkers, cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers. Veel van hen zijn geboren en getogen in het dorp. Nieuw Overbos telt zes ‘huisjes’, kleinschalige woongroepen met een eigen sfeer en identiteit.

De speelse plattegrond nodigt uit tot wandelingetjes, van het ene naar het andere huisje, naar de groene vide of naar één van de zes toegankelijke buitenruimtes. Bewegen vinden we belangrijk in Nieuw Overbos. Net als gezond eten, het beleven van muziek, samen creatief bezig zijn en alle andere activiteiten die maken dat een mens zich prettig(er) voelt. We volgen onze cliënten in hun wensen en behoeftes, en scheppen zo een liefdevol, warm thuis. Hier mag iedereen zichzelf zijn.

Persoonsgerichte zorg

De zorg en ondersteuning van Sint Jacob is persoonsgericht. Onze medewerkers zijn altijd in de buurt en kijken, luisteren en handelen met aandacht. Aandacht voor u als mens. Om de zorg goed te laten aansluiten op uw wensen, leren wij u graag goed kennen. Wat zijn uw dagelijkse routines? Waar wordt u blij van? Welke mensen en welke bezigheden zijn belangrijk voor u? Wat vond u vroeger fijn om te doen? Samen met uw mantelzorgers kijken we welke ondersteuning er nodig is om zoveel mogelijk het leven voort te zetten dat u voor uw verhuizing naar Nieuw Overbos gewend was.

Kleinschalige zorg: in goede handen

Kleinschalige zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (vergevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een kleine woongroep voelt het dagelijks leven voor hen veilig en vertrouwd. Een groep telt zes tot negen cliënten. Zij hebben ieder een kamer met eigen sanitair en delen een gezellige woonkamer en -keuken. Onder deskundige begeleiding van een vast zorgteam vormen ze met elkaar een huishouden waar altijd wel iets te doen is, van samen ontbijten tot muziek luisteren of de maaltijd koken. Kleinschalig wonen biedt ouderen met dementie een warm en comfortabel thuis.

In een kleinschalige woongroep:

 • mogen cliënten meehelpen met huishoudelijke klusjes
 • kiezen cliënten de invulling van activiteiten
 • bepalen cliënten en verzorgenden samen het menu
 • helpen familieleden en mantelzorgers zo veel mogelijk mee
 • Locatie-app

  Om bewoners, mantelzorgers, familieleden of andere geïnteresseerden op een eenvoudige manier van up-to-date praktische informatie over alle locaties te kunnen voorzien, hebben we voor alle locaties een eigen locatie-app ontwikkeld. In deze app is snel en eenvoudig informatie te vinden over diverse onderwerpen die met de locatie te maken hebben.

  Waarderingen Zorgkaart Nederland

  Bekijk de waarderingen van Nieuw Overbos op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

  Aanvullende informatie

Scroll naar boven