Cultuursensitieve zorg bij Sint Jacob officieel van start

De eerste afdeling voor bewoners met een vorm van dementie en een niet-westerse achtergrond in Haarlem is een feit. In woonzorglocatie Meerhoeve van Sint Jacob is een afdeling van 8 bewoners waar de culturele achtergrond van de bewoners leidend is en waarbij de zorg wordt aangepast aan de culturele achtergrond en gebruiken. Om zo een fijne thuisomgeving te creëren voor mensen met dementie, met een niet-westerse achtergrond. Er is o.a. aandacht voor religieuze gewoonten en feestdagen, maaltijden, communicatie, inrichting, normen een waarden, participatie van familie en naasten en persoonlijke wensen.

Woonzorgcentrum Meerhoeve ligt midden in de wijk Schalkwijk, een wijk die rijk is aan verschillende culturen. We willen er graag zijn voor alle inwoners die vanwege een vorm van dementie intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Dat geldt ook voor bewoners met een niet-westerse achtergrond die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, ondanks dat hulp van familie wellicht beschikbaar is. Op initiatief van Ibrahim Yerden en Demet Akpinar zijn we drie jaar geleden gestart met het project ‘Cultuursensitieve zorg in Meerhoeve’. Met hen en later samen met Dilara Ozturk en Saliha Yilmaz heeft dit geresulteerd in een daadwerkelijke start van het project waarin Dilara en Saliha de projectleiders zijn.

Wilt u meer informatie over wonen op deze afdeling? Neem contact op met Franca van Bakel, manager zorg en dienstverlening, f.vanbakel@sintjacob.nl of via 06 – 21 56 25 76.

Toelichting foto: het tekenmoment met bestuurder Gitta Hoeks, Dilara Ozturk en Saliha Yilmaz waarmee het officiële startsein is gegeven.

Scroll naar boven