Nieuwbouw op de huidige plek van Sint Jacob in de Hout

Op de plek van woonzorgcentrum Sint Jacob in de Hout wordt de komende jaren nieuwbouw ontwikkeld. Het woonzorgcentrum zal daarom enkele jaren sluiten. Deze week zijn de bewoners en hun familieleden, de medewerkers en de vrijwilligers hierover ingelicht.

Ouderenzorgorganisatie Sint Jacob gaat op de plek van Sint Jacob in de Hout nieuwbouw ontwikkelen. Er komt woonruimte voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben in beschermde woonomgeving. Daarnaast komen in een apart gebouw zelfstandige woningen voor ouderen die naar behoefte zorg en ondersteuning kunnen krijgen. Bij het ontwerp zal veel aandacht uitgaan naar het behoud van de mooie tuin en de monumentale bomen. Naar verwachting is de nieuwe locatie eind 2025 of begin 2026 klaar.

Sint Jacob in de Hout is in de jaren 60 gebouwd als bejaardentehuis. Dat maakt dat het gebouw niet meer voldoet aan de eisen van de huidige tijd. Bovendien is het gebouw ‘op’ en aan vernieuwing toe. “We zijn blij dat we in de gelegenheid zijn om op deze prachtige plek nieuwbouw te realiseren. Tegelijkertijd realiseren we ons dat het voor de huidige bewoners betekent dat ze gedurende enkele jaren elders moeten wonen. Met elk van hen gaan we op zoek naar de best passende oplossing.” aldus Irma Krieg, bestuurder van Sint Jacob.

Scroll naar boven