Officiële opening gerenoveerde afdelingen Bosbeek

Vandaag vond de officiële opening plaats van de gerenoveerde afdelingen De Beuk en De Olijf (voorheen Linde/Plataan) op onze woonzorglocatie Bosbeek met alle bouwbetrokkenen (intern en extern),  bewoners en mantelzorgers. Bestuurder Irma Krieg knipte samen met trotse bewoner en lid van de cliëntenraad mevrouw Funcke, en met een beetje hulp van de aannemer, het lint door.

Over de nieuwe appartementen

Bijna alle appartementen op de afdelingen zijn tijdens de verbouwing vergroot. Ook heeft elk appartement eigen sanitair (douche, toilet en wastafel) en een klein keukenblok. De bewoners krijgen hierdoor meer ruimte en meer mogelijkheden om bezoek op hun eigen appartement te ontvangen. Daarnaast wordt het voor de medewerkers makkelijker zorg en ondersteuning te bieden.

Door de renovatie en alle bijbehorende aanpassingen kan er vanaf nu beter ingespeeld worden op de vraag naar zwaardere zorg bij een lichamelijke aandoening (LG). Zo zijn alle 14 appartementen op De Olijf voorzien van een plafondtillift. Daarnaast hebben alle appartementen een elektronische deuropener, zijn er aansluitingen voor bidettoiletten en zijn de toiletten in hoogte verstelbaar.

Roze en groene tinten zorgen voor een kleurrijk geheel in de gangen en appartementen zelf. De gangen zijn verder voorzien van beleefpanelen; grote levensechte doeken in verschillende thema’s zoals een bloemenstal en een boerderij, met daarop pluche elementen zodat bewoners ook kunnen voelen.

Tijdens de renovatie verbleven de bewoners op onze andere woonzorglocaties Schalkweide en Jacob in de Hout. Het vaste zorgteam verhuisde tijdelijk mee. Volgende week verhuizen zij terug naar hun prachtig vernieuwde afdelingen.

Kijk voor meer informatie over Bosbeek hier.

Scroll naar boven