Zenzo, Sint Jacob en Achmea tekenen koopovereenkomst voor deel van Hof van Jacob

Achmea Real Estate koopt namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) het deel van Hof van Jacob met 103 levensloopbestendige woningen, een eerstelijns gezondheidscentrum en een multifunctioneel wijkgebouw van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Ouderenzorgorganisatie Sint Jacob gaat samen met Hero kindercentra en een horecapartner het wijkgebouw langjarig huren.

Sint Jacob, Zenzo en Achmea tekenden, samen met de partijen die ruimtes binnen Hof van Jacob gaan huren, de koopovereenkomst. Naast de 103 zelfstandige woningen die Achmea aankoopt ontwikkelt Sint Jacob binnen Hof van Jacob twee gebouwen met 184 appartementen voor ouderen die intensieve zorg nodig hebben.

De 103 levensloopbestendige woningen bestaan uit 52 woningen in de sociale huur en 51 woningen in het middensegment. In een van de gebouwen met woningen komt ook een vestiging van ZOED Boerhaavewijk, een eerstelijns gezondheidscentrum met een huisarts, een fysiotherapiepraktijk en een apotheek. Het wijkgebouw ‘Hart van Jacob’ biedt ruimte aan een kinderdagverblijf, een ontmoetingsruimte, ruimte voor maatschappelijke horeca en het hoofdkantoor van Sint Jacob. De realisatie van de nieuwbouw is in handen van aannemersbedrijf G.G. Aalten. De laatste fase van de oplevering staat gepland in het vierde kwartaal van 2026.

Hof van Jacob

De woningen, het gezondheidscentrum en het multifunctionele gebouw maken deel uit van de gebiedsontwikkeling Hof van Jacob aan de Louis Pasteurstraat in Haarlem. Sint Jacob ontwikkelde het totaalconcept ‘Wonen, zorg en ontmoeten’ voor het gebied. Op dit moment laat Sint Jacob, na leegstand en sloop van het verpleeghuis Boerhaave, een woonzorgcentrum bouwen waar ouderen kort- en langdurend intensieve zorg kunnen krijgen. De 103 woningen, het gezondheidscentrum en het wijkgebouw, ontwikkeld door Zenzo Maatschappelijk Vastgoed, worden daaraan toegevoegd.

“Het gezondheidscentrum, het wijkgebouw en de levensloopbestendige woningen zijn een uitstekende aanvulling op de portefeuille van het ADHCPF”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Ze voorzien in een duidelijke behoefte gelet op de vergrijzing van de bevolking en de vraag naar zorg dichtbij. Daarnaast zijn de nieuwe gebouwen ook nog eens heel duurzaam. Ze voldoen aan de normen uit het Parijs-akkoord en hebben het energielabel A+++.”

Levendige wijk

Michiel Wijnen, partner Zenzo Maatschappelijk Vastgoed: ‘’In Hof van Jacob worden verschillende functies gecombineerd waardoor er een levendige wijk ontstaat voor mensen met- en zonder zorgvraag. Functiemenging creëert verbinding en verbinding creëert zicht op de zorgvraag. Deze zichtbaarheid van de zorgvraag draagt bij aan bestrijding van eenzaamheid én hulp bij de zorgvraag.”

Eduard van Bockel, bestuurder van Sint Jacob: ”Wij zijn verheugd met de aankoop door Achmea Real Estate, waardoor het integrale concept van wonen, zorg en ontmoeten met verschillende doelgroepen en met verbinding met de wijk nu definitief kan worden gerealiseerd.”

Sint Jacob is in dit traject geadviseerd door vastgoedadviseur CBRE.

 

Op de foto, van links naar rechts:

  • Edgar Berger, Achmea Real Estate
  • Nicole Cremers, FysioExpert
  • Josha Puite, Huisartsenpraktijk Puite
  • Eduard van Bockel, Sint Jacob
  • Maureen Postumus, Hero Kindercentra
  • Allard Wessels Boer, Schalkwijk Apotheek
  • Michiel Wijnen, Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

 

Scroll naar boven