Bouw ‘Hof van Jacob’ in Haarlem begint deze zomer

Artikel in Haarlems Dagblad: Zorgwoningen voor ouderen op terrein Boerhaave

Op het complex aan de Schipholweg, tegenover het ziekenhuis, komen zeven gebouwen. In twee daarvan gaat Sint Jacob 24-uurszorg verlenen aan mensen met een intensieve zorgvraag. Het gaat om in totaal 164 zorgwoningen. Op de bovenste verdieping van een van deze gebouwen komen twintig studio’s waar mensen na een operatie kunnen revalideren, voordat ze naar huis mogen.

In het centrale, triangelvormige gebouw, ’Het Hart van Jacob’, komen een kinderdagverblijf en een horecazaak, die wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De eerste etage wordt het nieuwe hoofdkantoor van de regionale zorginstelling.

In de overige vier gebouwen komen in totaal 72 huurappartementen (42 in het middensegment en 30 sociale huur) voor oudere stellen die zelfstandig willen blijven wonen, maar waarvan één van de twee wel zorg nodig heeft. Eén van deze gebouwen biedt straks ook onderdak aan een huisarts, fysiotherapeut en apotheek, verenigd als ZOED (zorgverleners onder één dak).

Sint Jacob verwacht dat de eerste woningen begin 2024 opgeleverd worden en omschrijft het nieuwe wijkje, met veel groen en ruimte, als ’een plek waar bewoners prettig wonen, medewerkers het fijn vinden om te werken en de buurt zich welkom voelt om langs te komen’.

Lees het hele artikel hier. 

Meer informatie over Hof van Jacob vindt u hier. Momenteel is inschrijving nog niet mogelijk. Later volgt meer informatie hierover.

Scroll naar boven