Startsein gegeven voor start bouw van Hof van Jacob

Op donderdag 15 september is tijdens een feestelijke bijeenkomst op symbolische wijze de bouw van Hof van Jacob gestart. Wethouder Diana van Loenen, Sint Jacob bestuurder Eduard van Bockel, de betrokken bouwpartner KBK Bouwgroep en een toekomstige bewoner en medewerker gaven met het slaan van vijf paaltjes het startsein voor de bouw.

“Met de ontwikkeling van het Hof van Jacob speelt Sint Jacob in op de veranderingen op het gebied van wonen en zorg en de vraag naar nieuwe woonconcepten. We maken een omslag van het aanbieden van verpleeghuiszorg naar het zoveel mogelijk ondersteunen van de eigen manier van leven. Hierbij is ook een rol weggelegd voor het netwerk van onze bewoners en onze samenwerkingspartners”, aldus Eduard van Bockel, bestuurder van Sint Jacob. “We streven naar een goede interactie tussen de bewoners en de directe leefomgeving, daarom ontwikkelen we het Hof van Jacob als een woongebied dat onderdeel is van de wijk.”

Hof van Jacob is het nieuwbouwcomplex met 256 zorgwoningen en diverse voorzieningen dat gerealiseerd wordt in Schalkwijk op het terrein tegenover het Spaarne Gasthuis waar voorheen verpleeghuis Boerhaave gevestigd was. Binnen Hof van Jacob ontwikkelt Sint Jacob woningen voor ouderen die, al dan niet tijdelijk, intensieve zorg nodig hebben. Daarnaast zal een vastgoedontwikkelaar zelfstandige seniorenwoningen bouwen waar men indien nodig zorg kan krijgen. Het uitgangpunt is dat alle bewoners, ook wanneer ze zorg en ondersteuning nodig hebben, het leven zo veel mogelijk kunnen voortzetten zoals ze dat gewend waren voordat ze naar Hof van Jacob verhuisden.

Sint Jacob start samen met bouwpartner KBK Bouwgroep met de bouw van het gedeelte van Hof van Jacob waar 24-uurszorg verleend zal worden aan mensen met een intensieve zorgvraag. De eerste woningen van dit deel worden naar verwachting in 2024 opgeleverd.
De ontwikkelingen van de zelfstandige seniorenwoningen door de vastgoedontwikkelaar zal later starten . De planning voor het opleveren van deze woningen is nog niet bekend.

Kijk hier voor meer informatie over Hof van Jacob.

 

Scroll naar boven