Duurzaamheid

  • Wij willen een goede ouderenzorg voor alle volgende generaties.

Duurzaamheid heeft onze volle aandacht. Als zorgorganisatie zijn we immers grootverbruiker van energie, water, voedsel en grondstoffen. Vergroening is de sleutel tot een goede ouderenzorg voor alle volgende generaties.

Green Deal Zorg

De Green Deal Zorg beoogt de kwaliteit, toegankelijkheid en beschikbaarheid van de zorg te verhogen en tegelijkertijd de footprint van de zorgverlening te verlagen. Dat gebeurt door vermindering van CO2, zuinig gebruik van grondstoffen, schoon water (vrij van medicijnresten) en een gezonde leef- en verblijfsomgeving. Als deelnemer van de Green Deal Zorg verduurzamen wij onze bedrijfsvoering aan de hand van  het certificeringsprogramma Milieuthermometer Zorg.

Onze locaties JacobKliniek, Meerhoeve en Nieuw Overbos hebben het bronzen keurkmerk van Milieuthermometer Zorg.

 

Haarlems Klimaatakkoord

De gemeente Haarlem werkt aan een schone en groene toekomst. De stad wil in 2040 aardgasvrij en circulair zijn en in 2050 volledig klimaatbestendig. Met zes locaties in de stad dragen wij ook ons steentje bij om deze ambities te halen. We vergroenen onze bestaande gebouwen in fases en bouwen nieuwe locaties met respect voor mens en milieu.

Scroll naar boven