Samen sterk tegen corona.

Ga binnen deze pagina naar...

Corona

Indien een besmetting wordt vastgesteld op een van onze locaties, dan stelt de betreffende locatie de cliënten, medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en de lokale cliëntenraad van de betreffende locatie op de hoogte. Bij verdenking van een besmetting wordt er vanuit de locatie persoonlijk contact opgenomen met eerste contactpersoon van de betreffende cliënt.

Zo lang u niets heeft vernomen vanuit uw locatie over een besmetting, dan kunt u er vanuit gaan dat er geen besmetting is vastgesteld op uw locatie of afdeling. Zodra dit wel het geval is verneemt u dit direct via de locatie zelf.

Natuurlijk vragen we iedereen nadrukkelijk om zich te houden aan de richtlijnen:

– Kom niet op bezoek als u (milde) klachten heeft, in de afgelopen 14 dagen in een risicogebied bent geweest, een huisgenoot met een (verdenking van) corona heeft of zelf in afwachting bent van de uitslag van een coronatest.
– Al het bezoek dient zich te registeren in ‘boekeenbezoek”. Dit kan vooraf via sintjacob.boekeenbezoek.nl of bij binnenkomst op de locatie.
– Desinfecteer uw handen direct bij binnenkomst.

-Houd 1,5 meter afstand.

 

Overzicht quarantaines

Wijzigingsdatum: 3 mei

Op dit moment zijn er geen (preventieve) quarantaines

 

Updates

Update 8 april

Het hoge aantal gevaccineerde bewoners van Sint Jacob maakt versoepelingen op de meeste locaties mogelijk. We zijn hier op 17 maart mee gestart. Al onze cliënten en eerste contactpersonen zijn hierover geïnformeerd. Wilt u weten om welke versoepelingen het gaat? Neem dan contact op met uw locatie. We blijven benadrukken dat het belangrijk is dat u niet op bezoek komt als u last heeft van (milde) klachten en dat u zich laat testen via de GGD, een zelftest is hiervoor niet geschikt. Mochten er verdere versoepelingen mogelijk zijn dan worden de medewerkers, bewoners en hun eerste contactpersoon hierover geïnformeerd.

Update 16 maart

Versoepelingen maatregelen

Dankzij het vaccineren van bewoners en medewerkers is in verpleeghuizen in heel Nederland een sterke daling te zien van het aantal besmettingen. Ook binnen onze locaties is deze trend zichtbaar. Daarom is het nu mogelijk om op een verantwoorde manier een aantal versoepelingen van de coronaregels door te voeren. Al onze cliënten en eerste contactpersonen zijn hierover geïnformeerd. Wilt u weten om welke versoepelingen het gaat, neem dan contact op met uw locatie.

De versoepelingen gaan in per woensdag 17 maart

Update 9 maart

Versoepelingen in aantocht

Dankzij het vaccineren van medewerkers en bewoners in verpleeghuizen is een sterke daling te zien in het aan aantal besmettingen binnen verpleeghuizen. Ook binnen de locaties van Sint Jacob wordt deze trend zichtbaar.

Met het vaccineren van onze bewoners en medewerkers is een grote stap gezet naar meer bewegingsvrijheid en een verbetering van het welzijn van onze bewoners. Op dit moment treffen we voorbereidingen om verantwoord diverse versoepelingen te kunnen doorvoeren die ten goede komen aan het welzijn van onze bewoners. Het gaat daarbij onder andere om de bezoekregeling, groepsactiviteiten, het gebruik van huiskamers en restaurant, kerkdiensten en hoe we externen weer veilig welkom kunnen heten in onze huizen.

Vanaf 17 maart van kracht

De voorbereidingen zijn, in overleg met onze cliëntenraad, in volle gang en zullen per 17 maart van kracht zijn. Voor die tijd worden de medewerkers, bewoners en hun eerste contactpersoon hierover geïnformeerd.

Meerhoeve en de JacobKliniek

Voor onze locatie Meerhoeve en de JacobKliniek blijven de huidige maatregelen ook na 17 maart van kracht. Omdat de bewoners van Meerhoeve nog niet gevaccineerd konden worden, is het nog niet mogelijk om de maatregelen voor deze locatie te versoepelen. De eerste vaccinatie voor deze bewoners zal waarschijnlijk eind maart plaatsvinden en de 2e vaccinatie volgt 4 weken later. Versoepelingen zijn dan op z’n vroegst 2 weken na de 2e prik mogelijk.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!