sint-jacob-jaardocumenten

Zorg bij dementie

Kwetsbare ouderen vinden bij ons een warm en veilig thuis.

Zorg bij dementie kent verschillende vormen. Afhankelijk van uw indicatie woont u in een eigen appartement op een open of gesloten afdeling, eventueel in een kleinschalige setting. Medewerkers en vrijwilligers organiseren regelmatig gezellige activiteiten in de gemeenschappelijke huiskamers en op de locatie.

Kleinschalige zorg

Kleinschalige zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (gevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een kleine woongroep voelt het dagelijks leven voor hen veilig en vertrouwd. Een groep telt zes tot negen cliënten. Zij hebben ieder een kamer met eigen sanitair en delen een gezellige woonkamer en – keuken. Onder deskundige begeleiding van een vast zorgteam vormen ze met elkaar een huishouden waar altijd wel iets te doen is, van samen ontbijten tot muziek luisteren of de maaltijd koken. Iedere groep bepaalt zelf het menu en de invulling van activiteiten. Kleinschalig wonen biedt ouderen met dementie een warm en comfortabel thuis.

Unieke locaties

Wij bieden zorg bij dementie op al onze woonzorglocaties. Elke locatie heeft een unieke sfeer, verschillende faciliteiten en een eigen zorg- en dienstenpakket. Een overzicht van al onze verzorgingstehuizen met woonvormen voor mensen met dementie vindt u hier.

Zorg regelen

Hoe regelt u deze zorg? Om u zo goed mogelijk op weg te helpen, om uiteindelijk de zorg te vinden die u nodig heeft, hebben we hier alle informatie op een rij.

We helpen u graag om passende zorg te vinden. Onze zorgadviseurs staan u graag te woord.

Scroll naar boven