Het gebouw

  • Alles over het gebouw, het terrein en de voorzieningen.

Hof van Jacob bestaat uit zeven gebouwen waarvan zes met ruime, zelfstandige appartementen voor ouderen die zorg nodig hebben en een multifunctioneel gebouw, het ‘Hart van Jacob’. Alle woningen zijn rolstoeltoegankelijk, toegerust op het bieden van (intensieve) zorg en voorbereid op het gebruik van zorgtechnologie. Er zijn driewoonvormen : Beschermd wonen, Tijdelijk te gast en Verzorgd wonen.

  • Er komen twee Beschermd wonen gebouwen waar Sint Jacob 24-uurs zorg gaat leveren. De bewoners van Schalkweide en Klein België verhuizen in september/oktober 2024 hier naar toe.
  • Op de bovenste verdieping van een van deze twee gebouwen komen kleinere studio’s waar ouderen tijdelijk kunnen verblijven als men zorg nodig heeft, bijvoorbeeld na een operatie. Dit noemen we Tijdelijk te gast.
  • Op het terrein komen 4 gebouwen voor Verzorgd wonen: zelfstandige huurwoningen waar men zorg thuis kan ontvangen. Het eerste van deze vier gebouwen is midden/eind 2025 klaar. De serviceflatbewoners van Schalkweide verhuizen dan naar dit gebouw. De andere drie gebouwen volgen in de maanden daarna.

Bij de Beschermd wonen gebouwen komt een fijne afgeschermde binnentuin waar de bewoners, hun bezoek en de medewerkers gebruik van kunnen maken. De woningen op de begane grond hebben allemaal toegang tot deze tuin, of (aan de andere kant van de gebouwen) tot een eigen tuin.

In het multifunctionele gebouw in het midden van het terrein dat midden/eind 2025 wordt geopend, het ‘Hart van Jacob’,  komt onder andere een horecagelegenheid.

Op elke verdieping van de Beschermd wonen gebouwen is een grote gemeenschappelijke ruimte, waar overdag een zorgteam aanwezig is. In deze sfeervolle buurtkamers vinden dagelijks activiteiten plaats en kunnen bewoners elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of gezamenlijk de maaltijd gebruiken. De ruimtes van Hof van Jacob zijn zo ontworpen dat bewoners zich veilig en geborgen voelen. De entree, gangen en buurtkamers zijn herkenbaar, licht en schoon, aantrekkelijk ingericht en waar mogelijk voorzien van dynamische prikkels, zoals natuurgetrouwe verlichting en beleefpanelen. Hierdoor kunnen ook bewoners met dementie zich er goed oriënteren.

Veelgestelde vragen

Terug naar de startpagina? Klik op deze button:

Scroll naar boven