Missie en kernwaarden

  • Uw leven onze zorg.

Oprechte aandacht voor mensen. Dat is al sinds 1437 de missie van Sint Jacob.

Als u ouder wordt, wilt u het leven blijven leiden zoals u dat het liefste doet. Medewerkers van Sint Jacob ondersteunen u daarbij met passende zorg. Wij zien wie u bent. Samen dragen we bij aan uw welbevinden en bieden we u de ruimte om uzelf te zijn.

Uw leven, onze zorg.

Bekijk hieronder de film over onze missie en kernwaarden of lees hier meer over onze missie, kernwaarden en pijlers van de strategische koers 2023-2026.

Kernwaarden

Verbondenheid

Medewerkers, vrijwilligers, cliënten en hun naasten: we voelen een sterke band met elkaar. We staan in verbinding met de wijk rond de locaties en met zorgverleners in de regio

Eigenaarschap

Eigenaarschap betekent ‘ik ben er van’. Het is van waarde willen zijn,  verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen. We zijn aanpakkers; niet afwachten, maar doen. Onze cliënten laten we zoveel mogelijk eigen regie behouden. We zien wat iemand kan en stimuleren om die vaardigheden te benutten. Familie en vrienden hebben de ruimte om een actieve rol te blijven innemen in het leven van de cliënt.

Nieuwsgierigheid

We zijn nieuwsgierig naar elkaar. Naar de persoonlijke verhalen, waardoor we elkaar leren kennen. We staan open voor vernieuwing. Soms leidt dat tot oplossingen die het werk beter, fijner én makkelijker maken.

Aandacht

We zien wie de cliënt is – en ooit was. We hebben de wil om hen écht te kennen. Medewerkers en vrijwilligers zijn hierin de spil. Zij krijgen de mogelijkheid om te leren en zich te ontwikkelen. Iedereen doet ertoe en samen zorgen we voor werkplezier.

 

Scroll naar boven