Woonzorgcentrum Schalkweide

Goede zorg, gezellig wonen en samenkomen in het centrum van Schalkwijk

Middenin een levendige woonwijk in Schalkwijk, op loopafstand van het winkelcentrum en de Ringvaart, ligt woonzorgcentrum Schalkweide. Het telt twaalf etages, waarvan de bovenste drie bestaan uit serviceflats met onze thuiszorg binnen handbereik. Schalkweide biedt gespecialiseerde zorg aan 85 cliënten. Er zijn kleinschalige woongroepen voor mensen met gevorderde dementie en zelfstandige appartementen voor mensen met een lichte vorm van dementie of een lichamelijke aandoening. Verspreid door het huis is een aantal gezellige huiskamers.

In Schalkweide hechten we aan het welzijn van onze cliënten. Het Schalkerhof is het bruisende hart van onze locatie. Daar komen we samen om koffie te drinken of te eten, maar vooral om met elkaar te genieten van activiteiten als bingo, carnaval en muziek. Schalkweide staat open voor de wereld om haar heen: bezoekjes van basisscholen en activiteiten met wijkbewoners behoren tot ons brede programma.

Persoonsgerichte zorg

De zorg en ondersteuning van Sint Jacob is persoonsgericht. Onze medewerkers zijn altijd in de buurt en kijken, luisteren en handelen met aandacht. Aandacht voor u als mens. Om de zorg goed te laten aansluiten op uw wensen, leren wij u graag goed kennen. Wat zijn uw dagelijkse routines? Waar wordt u blij van? Welke mensen en welke bezigheden zijn belangrijk voor u? Wat vond u vroeger fijn om te doen? Samen met uw mantelzorgers kijken we welke ondersteuning er nodig is om zoveel mogelijk het leven voort te zetten dat u voor uw verhuizing naar Schalkweide gewend was.

Kleinschalige zorg: in goede handen

Kleinschalige zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (gevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. Een woongroep telt acht cliënten. Zij hebben ieder een eigen kamer en delen een gezellige woonkamer en -keuken. Onder deskundige begeleiding van een vast zorgteam is daar altijd iets te doen, van samen eten tot muziek luisteren. Dat voelt veilig en vertrouwd.

Psychogeriatrische zorg: reikende handen / hand in hand

Psychogeriatrische zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun dementie behoefte hebben aan meer structuur. Zij wonen in een zelfstandig appartement en verblijven overdag in een gezellige, gemeenschappelijke huiskamer. Het vaste zorgteam begeleidt alle maaltijden en biedt tal van creatieve en bewegingsactiviteiten.

Somatische zorg: helpende handen

Somatische zorg is een goede oplossing voor ouderen die dagelijks zorg en ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke aandoening. Zij wonen in een zelfstandig appartement en kunnen naar behoefte gezelschap opzoeken in de gezellige huiskamers. Het Schalkerhof verzorgt alle maaltijden, op de kamer of in het restaurant. De geboden zorg is afhankelijk van het zorgzwaartepakket en afgestemd in nauw overleg met de cliënt en eventuele mantelzorgers.

Zelfstandig huren van een serviceflat

In Schalkweide bevinden zich op etage 10, 11 en 12 serviceflats. Kunt u nog zelfstandig wonen maar heeft u wel thuiszorg nodig? Dan komt u voor deze flats in aanmerking. Op elke etage zijn 13 woningen aanwezig. Dit zijn tweekamerwoningen met een aparte keuken en een badkamer. U kunt, tegen betaling, gebruik maken van de restaurantfaciliteiten. Vanuit Sint Jacob kan er ook thuiszorg worden geleverd. Dit wordt geregeld door onze wijkverpleegkundige. Kijk voor meer informatie over onze serviceflats hier.

Excellente zorg: zelf de regie

Schalkweide biedt excellente zorg voor kwetsbare ouderen. Wij vinden het belangrijk dat zij zo lang mogelijk zelf de regie houden over hun dagelijks leven. Dat ze kunnen wonen zoals zij dat wensen en professionele zorg ontvangen op de manier die bij hen past. Onze medewerkers hebben respect voor levenservaring en geloofsovertuigingen. Ze werken met ‘hart voor de zorg’ en stellen de kwaliteit van leven van hun cliënten voorop. In Schalkweide combineren we dat met een gevoel van thuiskomen. Excellente zorg begint met de vraag: wat betekent ‘thuis’ voor u?

  • Locatie-app

    Om bewoners, mantelzorgers, familieleden of andere geïnteresseerden op een eenvoudige manier van up-to-date praktische informatie over alle locaties te kunnen voorzien, hebben we voor alle locaties een eigen locatie-app ontwikkeld. In deze app is snel en eenvoudig informatie te vinden over diverse onderwerpen die met de locatie te maken hebben.

    Waarderingen Zorgkaart Nederland

    Bekijk de waarderingen van Schalkweide op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

    Aanvullende informatie

Scroll naar boven