sint_jacob_haarlem_clienten_breien

Welzijn

  • Samen blijven we in beweging.

Wat is welzijn? In het algemeen betekent welzijn dat het zowel lichamelijk als geestelijk en sociaal goed met iemand gaat. Ouderen ontlenen dit gevoel van welbevinden vooral aan het contact met de mensen om hen heen: hun dierbaren, medebewoners, zorgmedewerkers, vrijwilligers. Daarom draait welzijn bij Sint Jacob om persoonlijke interactie en oprechte belangstelling. Om de kleine gebaren, de aandacht die we aan elkaar schenken, de mooie en bijzondere momenten en het gedeelde plezier. Wij vinden het belangrijk dat u dagelijks ervaart dat u gezien wordt, en gekend om wie u bent.

Welzijnsactiviteiten

Onze welzijnsactiviteiten staan in het teken van beleven, samenzijn en ontspanning. Ze zorgen voor een prettige, betekenisvolle invulling van uw dag. Onze (welzijns)medewerkers, vrijwilligers en familieleden van cliënten organiseren vrijwel dagelijks leuke activiteiten in de gemeenschappelijke huiskamers of op de afdeling. Deze spelen zo veel mogelijk in op de interesses en individuele wensen van de cliënten en variëren van beweeglessen en spelletjes tot samen koffiedrinken of muziek luisteren. JacobActief, de afdeling binnen Sint Jacob die zich inzet van het welzijn van onze cliënten, organiseert locatieactiviteiten als optredens en uitjes. Op de mededelingenborden in uw locatie vindt u een maandoverzicht van alle welzijnsactiviteiten. Wilt u lekker naar buiten? Pak dan samen met een van uw naasten of een vrijwilliger de duofiets, rolstoelfiets of duoscootmobiel. Het aanbod verschilt per locatie.

Technologische hulpmiddelen

Wij beschikken over tal van technologische hulpmiddelen om contact te maken met cliënten die moeite hebben met communiceren en/of sociale interactie. U kunt denken aan de online radiozender Radio Remember, de digitale activiteitentafel BeleefTV, snoezelrobots, de kleurrijke projecties van de Tovertafel en de Qwiek Up, spelletjes en quizzen op de Braintrainer Plus en virtuele fietstochtjes op de Silverfit Mile. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen van deze hulpmiddelen gebruik maken om samen met cliënten bijzondere momenten te creëren. Ze brengen plezier, beweging en ontspanning en kunnen ook zorgen voor vermindering van onrust.

sint_jacob_haarlem_client_beleeftv
Scroll naar boven