Zorg is ook zorgen dat u zich thuis voelt.

Wonen met zorg

Hebt u dagelijks zorg en ondersteuning nodig en kunt u daarom niet meer zelfstandig wonen? In onze woonzorgcentra kunt u terecht voor wonen met zorg. We bieden de volgende soorten zorg.

Zorg bij dementie

Zorg bij dementie kent verschillende vormen. Afhankelijk van uw indicatie woont u in een eigen appartement op een open of gesloten afdeling, eventueel in een kleinschalige setting. Medewerkers en vrijwilligers organiseren regelmatig gezellige activiteiten in de gemeenschappelijke huiskamers en op de locatie.

Wij vinden het belangrijk dat u bij ons zo veel mogelijk het leven kunt voorzetten dat u gewend bent. Een vast zorgteam staat klaar om u daarin te begeleiden. Wij werken met vaste teams, omdat het belangrijk is dat u en onze zorgmedewerkers elkaar goed leren kennen. Alleen dan kunnen zij de zorg naadloos aansluiten op uw leefwereld en persoonlijke wensen. Een actieve ondersteuning van uw naasten is ook van belang, omdat die bijdraagt aan uw dagelijks plezier en geluk.

Wij bieden zorg bij dementie op al onze woonzorglocaties. Elke locatie heeft een unieke sfeer, verschillende faciliteiten en een eigen zorg- en dienstenpakket. Een overzicht van alle locaties vindt u hier.

Kleinschalig wonen

Kiest u voor kleinschalige woonzorg, dan vormt u samen met 5 tot 7 andere bewoners en een vast zorgteam een kleine woongroep. U beschikt over een appartement met eigen sanitair en deelt een grote woonkeuken en/of huiskamer. De zorgmedewerkers betrekken u zo veel mogelijk bij de dagelijkse activiteiten in de gezamenlijke huishouding: gezellig samen koffiedrinken, de krant lezen of muziek luisteren, maar ook samen het menu bepalen, de was opvouwen, koken en de tafel dekken. Wij bieden kleinschalige woonzorg op de volgende locaties:

Somatische zorg

Hebt u dagelijks zorg en ondersteuning nodig vanwege een lichamelijke aandoening, zoals invaliditeit? Dan kunt u terecht op een van onze somatische afdelingen. U woont zelfstandig in een appartement en kunt naar behoefte gezelschap opzoeken in één van de gezamenlijke huiskamers of bij de activiteiten die op uw locatie worden georganiseerd. De zorg die u ontvangt, hangt samen met uw indicatie en wordt in samenspraak met u en uw naasten aangevuld met hulp en ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers. Voor zware somatische zorg staat ons multidisciplinair behandelteam klaar. Daarin werken onze specialisten ouderengeneeskunde samen met artsen en behandelaars. Wij bieden somatische woonzorg op de volgende locaties:

Serviceflats

Op de drie bovenste etages van woonzorgcentrum Schalkweide bevinden zich serviceflats. Hebt u een zorgindicatie? Dan kunt u voor een serviceflat in aanmerking komen. De woning bestaat uit twee kamers, een keuken en een badkamer. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de faciliteiten van Schalkweide, zoals het restaurant. Onze wijkverpleegkundige levert eventuele thuiszorg.

Meer informatie over onze locatie Schalkweide vindt u hier

Zorg aanvragen

Wilt u wonen met zorg bij Sint Jacob? Hier leest u hoe u dat regelt.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!