Nieuw Delftweide

Woonzorgcentrum Nieuw Delftweide

Sfeer maken doe je met elkaar. De vaste medewerkers en vele vrijwilligers van woonzorgcentrum Nieuw Delftweide hebben die kunst goed onder de knie. Nieuw Delftweide staat bekend als huiselijk, zorgzaam en positief. Het woonzorgcentrum ligt vlak achter de Randweg in Haarlem-Noord en biedt gespecialiseerde zorg aan 120 cliënten. Er zijn zes kleinschalige woongroepen (zowel open als gesloten) voor mensen met een vorm van dementie en zelfstandige appartementen, plus een gemeenschappelijke huiskamer, voor cliënten met een lichamelijke aandoening.Onze eigen brasserie de Komeet, grenzend aan de zonnige binnentuin, verzorgt alle maaltijden.
In Nieuw Delftweide kennen we het belang van een heldere dagstructuur. We bieden onze cliënten iedere dag passende activiteiten, van een kijkje in de Winkel van Sinkel tot zingen, biljarten of tuinieren. Samen bezig zijn, geeft immers afleiding en plezier. Nieuw Delftweide steekt ook veel energie in het begeleiden en voorlichten van mantelzorgers, omdat het zorgen voor onze cliënten nu eenmaal het beste samen gaat.Bekijk de korte sfeerimpressie:

Kleinschalige zorg: in goede handen

Kleinschalige zorg is een goede oplossing voor ouderen die vanwege hun (vergevorderde) dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een kleine woongroep voelt het dagelijks leven voor hen veilig en vertrouwd. Een groep telt zes tot negen cliënten. Zij hebben ieder een kamer met eigen sanitair en delen een gezellige woonkamer en -keuken. Onder deskundige begeleiding van een vast zorgteam vormen de cliënten met elkaar een huishouden waar altijd wel iets te doen is, van samen ontbijten tot muziek luisteren of de maaltijd koken. Kleinschalig wonen biedt ouderen met dementie een warm en comfortabel thuis.

Somatische zorg: helpende handen

Somatische zorg is een goede oplossing voor ouderen die in het dagelijks leven zorg en ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke aandoening. Zij wonen in een zelfstandig appartement en kunnen naar behoefte gezelschap opzoeken in de gezellige, gemeenschappelijke huiskamer. Brasserie De Komeet verzorgt de maaltijd, naar keuze op de kamer of in de brasserie. Voor cliënten die behoefte hebben aan meer structuur, is er dagbesteding. De zorg is afhankelijk van het zorgzwaartepakket en afgestemd in nauw overleg met de cliënt en eventuele mantelzorgers.

Excellente zorg: zelf de regie

Nieuw Delftweide biedt excellente zorg voor kwetsbare ouderen. Wij vinden het belangrijk dat zij zo lang mogelijk zelf de regie houden over hun dagelijks leven. Dat ze kunnen wonen zoals zij dat wensen en professionele zorg ontvangen op de manier die bij hen past. Onze medewerkers hebben respect voor levenservaring en geloofsovertuigingen. Ze werken met ‘hart voor de zorg’ en stellen de kwaliteit van leven van hun cliënten voorop. In Nieuw Delftweide combineren we dat met een gevoel van thuiskomen. Excellente zorg begint met de vraag: wat betekent ‘thuis’ voor u?

Bekijk de foto’s

Bekijk de video

Waarderingen Zorgkaart Nederland

Bekijk de waarderingen van Nieuw Delftweide op Zorgkaart Nederland. Meer informatie vindt u hier.

Aanvullende informatie

Routebeschrijving Nieuw Delftweide

Folder Nieuw Delftweide

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!