Donderdag 2 april werd door Stichting Sint Jacob, Anitra Louwers (Raad van Bestuur) en HBB Groep, Martijn van der Poll (directeur) op feestelijke wijze gevierd dat de bouw van woonzorgcentrum Meerhoeve gereed is. De HBB Groep, verantwoordelijk voor de bouw, heeft op deze dag het pand officieel overgedragen aan Stichting Sint Jacob. Het nieuwe woonzorgcentrum van Stichting Sint Jacob staat geheel in het teken van kleinschalig wonen voor dementerende ouderen en biedt plaats aan 104 cliënten, verdeeld over 13 groepswoningen.

Om 10.00 uur startte het feestelijk moment waarop Martijn van der Poll, HBB Groep, officieel de sleutels van Meerhoeve overhandigde aan Anitra Louwers, Stichting Sint Jacob. Tegelijkertijd tekenden zij beide het proces verbaal van oplevering, een officieel moment.

Vervolgens sprak Anitra Louwers kort, waarin zij HBB Groep bedankt voor de enorme fijne samenwerking en de snelle oplevering. Ze benadrukt zeer enthousiast te zijn dat Sint Jacob weer een prachtige plek creeërt voor de dementerende ouderen in Schalkwijk. Een plek waar ouderen gewoon zichzelf kunnen zijn, alsmede veilig en comfortabel kunnen wonen.

Het nieuwe woonzorgcentrum Meerhoeve staat te midden van het park langs de Aziëweg in Haarlem Schalkwijk. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Dam & Partners en heeft door zijn witte uitstraling al snel de bijnaam “parel in het groen” gekregen.

Woonzorgcentrum Meerhoeve staat geheel in het teken van kleinschalig wonen voor dementerende ouderen. Het verblijf is er op gericht om de ouderen op een veilige en huiselijke manier te laten wonen en leven in een groepswoning. De cliënten krijgen een eigen kamer met sanitair en delen woonkamer en keuken met 7 medebewoners en begeleiders. Er komen verschillende woongroepen voor in totaal 104 cliënten. Op de begane grond komt tevens een grote algemene ruimte grenzend aan een nieuw aan te leggen belevenistuin. De inrichting, de aanleg van de tuin, het trainen van medewerkers in een nieuw gebouw, dit alles wordt de komende maanden gerealiseerd en uitgevoerd.

Stichting Sint Jacob zet hiermee weer een stap in de ontwikkeling van nieuwe woonvormen waarbij de ouderen zoveel mogelijk in een vertrouwelijke omgeving, het leven van alledag kunnen leven.

Woonzorgcentrum Meerhoeve is gevestigd aan de Spijkerboorweg 500, tegenover winkelcentrum Schalkwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *