Een dag vol herinneringen

Afgelopen week werden de heren van Woon-zorgcentrum Klein België opgehaald door een heuse groep militairen, in vol ornaat, voor een heerlijk dagje uit. Een geweldige dag vol herinneringen met mooi weer en blije gezichten, zowel bij de bewoners als bij de militairen.
De eerste halte was de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Hier zijn ze in de watten gelegd met lekkere koffie of thee en een heerlijk stuk appeltaart. Terwijl ze aan het genieten waren van het mooie weer, de traktaties en de prachtige omgeving, kwamen ook de herinneringen van vroeger weer naar boven. Zo wees een van de heren bijvoorbeeld een pand aan waar hij vroeger schaakles had gehad. Ook de locoburgemeester kwam even gezellig aanschuiven voor een kopje koffie en een praatje.

Vervolgens is de groep weer in de auto gesprongen, naar IJmuiden gereden en met het pondje overgevaren. Ook hier werden de oude verhalen weer enthousiast opgehaald ‘’hé kijk daar heb ik gewerkt’’ riep een bewoner. Deze heer heeft altijd in de scheepsvaart gewerkt dus alle boten werden bij naam genoemd.

Na IJmuiden vertrok de groep richting de molenplas waar lekker geluncht kon worden in de warme lentezon. De bijzondere groepssamenstelling van ouderen en militairen trok ook hier veel bekijks.

Ter afsluiting is er nog een kop koffie/thee gedronken op WZC Klein België. De militairen kregen van zowel de bewoners als begeleiders een welgemeend bedankje voor deze topdag. Een van de heren uit Klein België kreeg daarop zelfs het naamplaatje van een van de militairen als aandenken. Deze heeft uiteraard een mooi plekje gekregen op zijn kamer!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!