Van een Indonesische rijsttafel, Duitse zuurkool en Surinaamse roti tot Deense haringsalade, tiramisu en Baklava; tijdens de Week van de Smaak staan er voor de bewoners van Sint Jacob diverse internationale gerechten op het menu.

De Week van de Smaak vond plaats van 29 oktober t/m 4 november. De bewoners van Sint Jacob maakten in die week een ‘culinaire rondreis’ langs diverse landen en genieten elke dag van een gerecht of lekkernij uit een ander land.

De Week van de Smaak werd tot vorig jaar elk jaar landelijk georganiseerd met onder andere in het hele land proeverijen en streekmarkten. Het doel van de week was om mensen te stimuleren om opnieuw te kijken naar hun eetpatroon en hen uit te dagen om eens voor andere voedingsmiddelen te kiezen. Nu de week niet meer landelijk georganiseerd wordt wil Sint Jacob haar bewoners toch een week lang verrassen met gerechten en lekkernijen die ze wellicht niet meer zo vaak eten en organiseert daarom haar eigen Week van de Smaak.

Begin van de week stond Italië centraal en genoten de bewoners van een vers bereid pastagerecht met als dessert tiramisu die speciaal door restaurant Napoli in Haarlem voor de bewoners was bereid. “Ik ging vroeger vaak op vakantie naar Italië maar zo lekker als deze tiramisu heb ik ‘m nooit gegeten”, aldus een van de bewoonsters.

Een aantal bewoonsters van Lieflijk Indië, een woongroep voor Indische ouderen in Haarlem, kwamen naar Sint Jacob om een Indische rijsttafel klaar te maken voor de bewoners. Zonder veel af te wegen en vooral op gevoel met ‘een snufje van dit en een snufje van dat’ toverden deze dames de heerlijkste Indische gerechten tevoorschijn.