Op het terrein van het voormalig verpleeghuis Boerhaave in Schalkwijk, ontwikkelt ouderenzorgorganisatie Sint Jacob een complex met diverse appartementen voor ouderen die zorg nodig hebben. Sint Jacob wil een levendig gebied creëren waar zowel gewoond als gewerkt wordt en waar jong en oud elkaar ontmoeten. Vandaag, donderdag 9 juli, hebben Sint Jacob en Hero kindercentra een intentieverklaring ondertekend voor het vestigen van een kinderdagverblijf op het terrein.

Contact tussen mensen belangrijk
“Samen met partners meer waarde creëren voor onze cliënten, de wijk en de medewerkers van Sint Jacob, dat is ons uitgangspunt”, aldus bestuurder Eduard van Bockel. “Dit kunnen we niet alleen en we zijn dan ook blij met onze partner, Hero kindercentra. De zichtbaarheid van kinderen bevordert het algemene welzijn voor cliënten van Sint Jacob. Naast actief meedoen, kunnen de ouderen ook passief op afstand vanaf hun balkon of in de tuin, genieten van de kinderen. Het contact is een meerwaarde en vergroot de leefwereld van zowel jong als oud.”

Kinderdagverblijf brengt levendigheid
Maureen Posthumus, directeur-bestuurder van Hero kindercentra: “We waren direct gecharmeerd van het idee om onderdeel te zijn van een nieuw soort zorgcentrum. Twee generaties die van elkaar leren en samen plezier maken, dat is wat ons betreft echt de toegevoegde waarde van dit concept. Een kinderdagverblijf brengt veel levendigheid met zich mee. Hoe bijzonder is het als de ouderen en kinderen samen een activiteit kunnen doen zoals voorlezen, zingen of muziek maken. Daarbij is het Boerhaavegebied in ontwikkeling en merken wij dat hier de vraag naar kinderopvang toeneemt. Het is heel fijn dat we straks een nieuwe unieke opvangplek kunnen aanbieden aan de ouders en hun kinderen. Een plek waar de ouders ook ontzorgd worden door de andere faciliteiten die het complex hen te bieden heeft.”