Vijftig leerlingen van de opleiding Zorg & Welzijn van het Haarlem College hebben de bewoners en revalidanten van Sint Jacob een prachtige dag bezorgd: op 5 oktober, Nationale Ouderendag, kwamen zij naar de acht locaties van Sint Jacob voor activiteiten die uiteen liepen van beautybehandelingen tot een spelletjesmiddag.

Het doel van de middag was om de ouderen die bij Sint Jacob wonen of verblijven een leuke middag te bezorgen en de leerlingen kennis te laten maken met de ouderenzorg. Die opzet is zeker geslaagd. “Wat een gezellige jongens en meisjes allemaal!” aldus een bewoonster van Schalkweide, “Maar sjoelen moeten ze nog leren hoor, ze konden niet van mij winnen!”

Op alle locaties organiseerden de leerlingen leuke activiteiten voor de bewoners of revalidanten. Zo werden er op een aantal locaties beautybehandelingen gegeven: handmassage, handverzorging en nagels lakken, een mooie make-up of haarverzorging. Op andere locaties deden de leerlingen spelletjes met de bewoners, maakten ze een wandeling met een bewoner of hielpen ze bij muziekoptredens.

Sandra Koolen, praktijkopleider bij Sint Jacob en een van de organisatoren van de middag: “Het was fantastisch om te zien dat er echt bijzonder contact ontstond tussen de leerlingen en de bewoners. Niet alleen onze bewoners genoten, ook voor de leerlingen was het een bijzondere ervaring.”