Voor de bewoners van woonzorgcentrum Nieuw Delftweide was het maandag feest: vrijwilligers van geneesmiddelenbedrijf MSD uit Haarlem organiseerden diverse activiteiten op de locatie in een zogenaamd ‘Belevingslint’.

Het Belevingslint bestond uit een reeks zeer uiteenlopende activiteiten waar de bewoners aan mee konden doen. Er werden pannenkoeken gebakken, oud-Hollandse spellen gespeeld, geschilderd en nagels gelakt. Er was een ‘verhalen-tafel’, een heuse roofvogeldemonstratie en een optreden van pop-troubadour Arnoud Kas. Als klap op de vuurpijl kon een aantal bewoners zelfs plaatsnemen in een zijspan voor een motorritje door de omgeving. Een 84-jarige bewoonster raakte niet over haar motorrit uitgesproken: “Dat ik dit nog mag meemaken. Motorrijden was een droom van me en het was echt fantastisch!”

De groep enthousiaste medewerkers van MSD uit Haarlem zorgde ervoor dat het Belevingslint een groot succes werd. Een keer per jaar zetten medewerkers van MSD zich vanuit het ‘MSD Handen uit de Mouwen project’ in voor een aantal maatschappelijke projecten of organisaties. Op 16 september werden de bewoners van Nieuw Delftweide door MSD getrakteerd op een fantastische dag.

De bewoners genoten zichtbaar maar ook voor de vrijwilligers was het genieten. “We hebben een geweldig leuke dag gehad met elkaar,”, aldus een van hen, “Ik heb in het dagelijks leven niet zo vaak contact met ouderen en ik werd verrast door hun humor en mooie verhalen!”.